Hidroelectrica a semnat contractul de consultanţă pentru listarea la bursă cu STJ Advisors Group Limited.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Hidroelectrica şi STJ Advisors Group Limited au semnat, în data de 19 mai a.c., contractul de prestări servicii de consultanţă pentru piaţa de capital de tip “Equity Advisor”.  Serviciile ofertate de STJ Advisors Group Limited vizează pregătirea şi asistenţa în derularea IPO S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. Contractul a fost atribuit în urma derulării unei proceduri de achiziţie publică la care au participat trei operatori economici, oferta câştigătoare fiind în valoare de 950.000 euro, faţă de 1.752.500 euro buget estimat”, anunţă compania într-un comunicat.
 
”Avem astăzi completă echipa de consultanţi care să ne fie alături în faza de pregătire a procesului de listare la bursa a Hidoelectrica, iar la finalul acestei etape vom contracta serviciile unui intermediar autorizat sau consorţiu de listare în vederea derulării IPO-ului. Am propus acţionarilor o strategie investitională actualizată care presupune realizarea de proiecte în valoare de 26 mld. de lei până în anul 2030. Sumele obţinute din IPO vor contribui cu siguranţă la accelerarea ritmului de dezvoltare al companiei, fiind una dintre sursele de finanţare esenţiale ale investiţiilor pe care Hidroelectrica doreşte să le iniţieze în perioada următoare. Ne dorim ca Hidroelectrica să fie pilonul central pe care sistemul energetic national să se sprijine în tranziţia către o energie curată, aşa cum este prevăzut în Pactul Ecologic European – Green Deal” – a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.
 
În ceea ce priveşte alegerea momentului oportun pentru IPO-ul Hidroelectrica, acesta urmează să fie stabilit ulterior, astfel încât llistarea  să aducă  beneficii maxime acţionarilor companiei.
 
În spiritul direcţiilor europene de decarbonizare stabilite prin Green – Deal, compania şi-a actualizat de curând strategia investitională, proiectele de dezvoltare incluzând realizarea de parcuri solare, eoliene on-shore şi off-shore, dezvoltarea de reţele de încărcare a automobilelor electrice, realizarea de construcţii hidro-energetice pe fluviul Dunărea, contructia unei staţii de obţinere a hidrogenului prin electroliză etc.
Hidroelectrica a semnat recent contractul privind achiziţia de servicii de consultanţă şi asistenţă juridică ale unui consultant juridic internaţional în vederea listării la bursă a 10% din acţiuni, contractul fiind adjudecat de Dentons Europe SPARL, care a ofertat preţul de 429.000 euro, faţă de 700.000 de euro, valoarea estimată a achiziţiei.
"În data de 6 mai, Hidroelectrica a semnat contractul având ca obiect achiziţia de 'servicii avocaţiale de consultanţă şi asistenţă juridică ale unui consultant juridic internaţional care să întreprindă toate măsurile necesare în scopul îndeplinirii cerinţelor impuse de pieţele de capital în legatură cu procedura de ofertare publică prevăzută în HG nr. 1066/2013, cu modificările şi completările ulterioare'. Contractul a fost adjudecat de Dentons Europe SPARL, care a ofertat preţul de 429.000 euro, faţă de 700.000 de euro, valoarea estimată a achiziţiei", a informat compania.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică din Romania şi prinicipalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Compania are în portofoliu 204 centrale hidroelectrice cu o puterea instalata de de 6.444 MW.

Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, şi-a planificat investiţii de 26 miliarde lei până în 2025 în retehnologizarea hidrocentralelor existente, dar şi în construcţia unoi centrale noi şi în dezvoltarea unor amenajări noi pe Dunăre, iar o parte din investiţii vor fi direcţionate în parcuri eoliene onshore şi offshore (în largul mării), parcuri fotovoltaice, producţia de electricitate pe bază de biomasă, producţia de hidrogen prin hidroliză, precum şi în dezvoltarea de reţele de e-mobility, staţii de alimentare pentru maşinile electrice. Compania vrea astfel să îşi diversifice portofoliul de capacităţi de producţie, dar şi să dezvolte zona de furnizare a energiei şi să îşi mărească numărul de clienţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.