Producătorul de energie Hidroelectrica, în calitate de unic acţionar al Hidroserv, societate aflată în insolvenţă, a decis să înlocuiască administratorul special al acestei societăţi, pe Valeriu Babău, postul vacant fiind ocupat de vineri de Manuela Petronela Olteanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hidroserv SA, filiala de mentenanţă a Hidroelectrica, a intrat în insolvenţă în septembrie 2016, iar Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) a fost desemnată ca administrator judiciar.

”Decizia de schimbare a administratorului special vine ca urmare a nemulţumirilor Hidroelectrica legate de ritmul restructurării Hidroserv, mai cu seamă în ceea ce priveşte eliminarea surplusului de personal indirect productiv, precum şi a celorlalţi factori ce au condus la fragilizarea societăţii şi la intrarea în insolvenţă. Lipsa de coerenţă a planurilor propuse şi lipsa unor rezultate conforme cu nivelul aşteptărilor şi obiectivelor stabilite, vine în contradicţie cu viziunea Hidroelectrica, societate care îşi doreşte implementarea unor măsuri urgente şi curajoase pentru scoaterea cât mai rapidă din insolvenţă a Hidroserv”, arată un comunicat emis vineri de Hidroelectrica.

Manuela Petronela Olteanu este licenţiată în drept din anul 1999 şi deţine, din anul 2010, un masterat în drept civil şi procesual civil aprofundat.

Are experienţa profesională relevantă în administrarea unor societăţi aflate în insolvenţă – cum ar fi Electrocentrale Bucureşti, precum şi în domeniul ”administrare privatizare societăţi”, anunţă Hidroelectriica.

Traseul său profesional a presupus, pe perioade mari de timp, desfăşurarea de activităţi de consiliere juridică, insolvenţă, gestionare şi valorificare participaţii şi creanţe ale statului, executări silite, legi speciale, în cadrul unor instituţii ale statului, dintre care AVAS, autoritate în cadrul careia a ocupat funcţia de director general al Direcţiei Juridice pentru mai mulţi ani.

”Salvarea Hidroserv şi păstrarea nucleului de specialişti foarte bine pregătiţi de care această societate dispune se află în centrul preocupărilor directoratului Hidroelectrica. Societatea de servicii are un rol crucial pentru activităţii necesare Hidroelectrica, aşa cum sunt: montaj şi mentenanţă la agregate energetice, proiectare instalaţii electrice, de automatizare şi mecanice; montaj şi întreţinere instalaţii electrice de înaltă şi joasă tensiune, construcţii civile, industriale şi hidrotehnice; teste de performanţă şi specialitate; suport tehnic şi proiectare lucrări domeniul energetic; măsurători topogeodezice şi topobatimetrice, etc”, se mai arată în comunicat.

Corpul de control al Hidroelectrica a finalizat în luna mai raportul în urma controlului efectuat cu privire la mai multe nereguli la Hidroserv, unde a fost în inspecţie la solicitarea fostului administrator special, a declarat în luna mai într-un interviu acordat News.ro, fostul director general al Hidroelectrica, Ovidiu Agliceru.

Raportul de control fusese transmis deja conducerii Hidroserv pentru ”luarea măsurilor care se impun”, potrivit managerului. 

Una din cele mai grave probleme sesizate este faptul că la Hidroserv sunt circa 1.340 de salariaţi, dar în centralele hidroelectrice la lucrările de mentenanţă s-a înregistrat pentru şase luni o medie de numai 534 salariaţi care muncesc efectiv şi generează venituri directe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.