Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a anunţat marţi că a terminat lucrările de modernizare şi urmează să pună în funcţiune staţiile de 110kV aferente hidrocentralelor Voila şi Viştea, investiţie de 1,28 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acestă săptămână Hidroelectrica a admis recepţiile la terminarea lucrărilor de modernizare a staţiilor de transformare de 110kV care deservesc CHE Voila şi CHE Viştea. Lucrările, în valoare totală de 1,28 milioane lei (550 mii lei staţia 110kV Voila şi 680 mii lei staţia 110kV Viştea) sunt parte din obiectivul de investiţii Hidroelectrica 'Modernizare staţii 110kV Sector Olt Superior' şi au fost realizate în conformitate cu graficul de execuţie aprobat”, a arătat compania.

Cele două staţii, care intră într-un nou ciclu de viaţă şi exploatare ca urmare a efectuării modernizărilor, au beneficiat de lucrări de montare ale echipamentelor de 110 kV noi, lucrări de construcţii, realizarea de lucrări de circuite secundare şi instalaţii noi.

”Suntem mulţumiţi de faptul că lucrările de modernizare a staţiilor de 110kV se desfăşoară fără întârzieri şi putem astfel urmări îndeaproape graficul de realizare pe care ni l-am propus pentru acest an. Fiecare pas contează, fiecare modernizare sau retehnologizare aduce un plus de siguranţă în exploatare şi certitudinea că obiectivele noastre vor răspunde prompt solicitărilor SEN şi vor fi disponibile mulţi ani de acum înainte”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.