Un grup de hackeri care au în posesie date sensibile ale platformei sociale Reddit cer companiei să renunţe la scumpirea accesului pentru API-uri, plus mai multe milioane de dolari ca recompensă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul anului, Reddit a căzut victimă hackerilor din grupul BlackCat, care a intrat în posesia unor documente interne, bucăţi de cod, contracte şi informaţii despre angajaţi şi advertiseri.

De atunci, Reddit nu a mai auzit nimic de la hackeri. Acum, însă, aceştia cer 4,5 milioane de dolari şi revenirea la politica anterioară privind costurile de acces pentru API-uri.

Practica cu recompensa în bani este obişnuită pentru grupurile de hackeri care atacă marile companii cu ransomware. A doua parte, legată de API-uri, este unică pentru acest caz.

De la începutul lunii iulie, compania va aplica tarife mult mai mari pentru accesul API-urilor, ceea ce va duce la dispariţia majorităţii clienţilor de Reddit. Asta a dus deja la proteste din partea moderatorilor şi utilizatorilor platformei sociale, care au determinat la rândul lor la scăderea traficului şi a timpului petrecut de utilizatori în cadrul reţelei.

Hackerii care se implică acum în acest scandal (şi vor câştiga un capital însemnat de simpatie din partea celor supăraţi pe decizia companiei) spun că au în posesie o arhivă de 80GB cu date confidenţiale pe care o vor face publică dacă nu le sunt satisfăcute cele două cerinţe.

În lipsa unui răspuns din partea companiei, hackerii scriu pe propriul forum că nu se aşteaptă ca Reddit să plătească şi sunt pregătiţi să facă publice datele deţinute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.