Hackerii au sustras criptomonede în valoare de aproape 200 de milioane de dolari de la Nomad, un serviciu care permite utilizatorilor să schimbe monede digitale de la un blockchain la altul, într-un nou atac care evidenţiază slăbiciunile spaţiului financiar descentralizat, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nomad a recunoscut furtul într-un tweet, luni seara.

”Suntem conştienţi de incidentul care a implicat serviciul Nomad. În prezent investigăm şi vom oferi actualizări când le vom avea”, a spus startup-ul.

Nu este clar cum a fost orchestrat atacul sau dacă Nomad plănuieşte să despăgubească utilizatorii care au pierdut criptomonede în atac.

Compania, care se prezintă ca un serviciu de ”mesagerie încrucişată securizată”, nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii atunci când a fost contactată de CNBC.

Experţii în securitate blockchain au descris atacul ca fiind ”un cadou pentru toţi”. Oricine cunoaşte exploatarea şi modul în care a funcţionat ar putea profita de defect şi să retragă o cantitate de criptomonede de la Nomad - ca un fel de bancomat care scoate bani la apăsarea unui buton, au spus aceştia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.