Pentru a doua oară deja în acest an, Samsung a căzut victimă hackerilor, care, de data aceasta, au plecat cu informaţiile clienţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe finalul lunii iulie, persoane neautorizate au dobândit acces la unele din sisteme Samsung din Statele Unite, anunţă compania coreeană coreeană într-un comunicat succint.

Atacul a fost identificat pe 4 august, însă, clienţii sunt înştiinţaţi abia acum, la aproape o lună după ce compania a aflat de incident.

Hackerii au dobândit acces la date ale clienţilor Samsung, precum nume, data naşterii, adresă, informaţii demografice (nespecificate) şi informaţii despre produsele cumpărate.

Hackerii nu au avut acces şi la informaţiile cardurilor de credit, spun oficialii companiei, care evită să spună, însă, de ce au nevoie de o lună pentru a-şi înştiinţa clienţii.

Samsung se află deja la al doilea incident de acest gen în 2022, care nu pictează o imagine favorabilă, mai ales pentru o companie de tehnologie. În martie, hackerii din grupul Lapsus$ au furat 200GB de date de la Samsung, inclusiv codul sursă al mai multor tehnologii şi algoritmi pentru deblocarea biometrică a dispozitivelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.