Guvernul ungar a crescut de la 40% la 95% impozitul pe profitul suplimentar obţinut din preţurile majorate la carburanţi în urma sancţiunilor, impus companiei Mol, relatează MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Guvernul ungar a modificat Hotărârea de guvern anterioară pentru a redirecţiona profitul suplimentar, obţinut din preţurile majorate la carburanţi în urma sancţiunilor, către fondul de protecţie creat pentru reducerea cheltuielilor cu utilităţile.

Două puncte au fost modificate de guvern în hotărârea privind impozitul pe profitul suplimentar. Una dintre modificări se referă la rata de impozitare a profitului suplimentar pentru companiile de produse petroliere, care acum este de 95%, în loc de 40% cât era anterior.

Miercuri, premierul Viktor Orbán a scris pe pagina sa de Facebook: “În ultimele zile au intrat în vigoare sancţiunile de la Bruxelles privind produsele petroliere şi s-a întâmplat tot de ceea ce ne-am temut. De acum înainte, în toată Europa, intră în vigoare preţurile majorate la carburanţi, în urma sancţiunilor. În Ungaria, profitul suplimentar generat de aceste măsuri va fi direcţionat către fondul creat pentru reducerea cheltuielilor cu utilităţile”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.