Şeful securităţii directorului general al Amazon Jeff Bezos a declarat că guvernul saudit a avut acces la telefonul acestuia şi a obţinut informaţii private, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gavin De Becker, consultant cu experienţă în domeniul securităţii, a spus că a finalizat investigaţia referitoare la publicarea, în luna ianuarie, a unor mesaje text între Bezos şi Lauren Sanchez, fostă prezentatoare de televiziune, despre care tabloidul National Enquirer a scris că are o relaţie cu şeful Amazon.

Luna trecută, Bezos l-a acuzat pe proprietarul ziarului că a încercat să îl şantajeze cu ameninţarea că va publica fotografii intime pe care le-ar fi trimis lui Sanchez, dacă nu va spune în public că informaţiile publicate în tabloid nu sunt motivate politic.

Într-un articol publicat pe site-ul The Daily Beast, De Becker a spus că firma mamă a National Enquirer, American Media, a cerut, în mod privat, ca De Becker să nege că ar fi găsit vreo dovadă ”despre interceptarea electronică sau despre hacking în procesul de strângere a informaţiilor”.

”Investigatorii noştri şi mai mulţi experţi  au conchis cu mare convingere că saudiţii au avut acces la telefonul lui Bezos şi au obţinut informaţii private. În acest moment, este neclar în ce măsură AMI a cunoscut, dacă a cunoscut, detaliile”.

Un purtător de cuvânt al ambasadei saudite la Washington nu a răspuns imediat solicitării de informaţii. În februarie, ministrul de stat pentru Afaceri Externe din Arabia Saudită a spus că regatul ”nu are nicio legătură” cu articolul din National Enquirer despre relaţia de dragoste a lui Bezos.

Un reprezentant al AMI nu a răspuns imediat solicitării de comentarii. AMI a anunţat anterior că a acţionat conform legii.

De Becker a precizat fără să elaboreze, că a predat concluziile investigaţiei sale oficialilor federali americani.

Publisherul publicaţiei National Enquirer a reacţionat duminică, afirmând că articolele referitoare la viaţa privată a lui Bezos s-au bazat pe o singură sursă, fratele prietenei acestuia, Lauren Sanchez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.