Guvernul olandez a anunţat sâmbătă că discută cu peste 250 de companii despre transferarea operaţiunilor din Marea Britanie în Olanda, înainte de Brexitul programat pe 29 martie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul pentru Afaceri Economice a anunţat că în 2018 au fost aduse în Olanda 42 de companii sau filiale şi 1.923 de locuri de muncă din Marea Britanie în Olanda.

Între aceste companii se numără banca japoneză de investiţii Norinchukin, compania de media TVT Media, furnizorii de servicii financiare MarketAxess şi Azimo şi asigurătorul maritim UK P&I Club.

”În 2019, mai multe companii, între care Discovery şi Bloomberg, şi-au anunţat deja intenţia de a investi în Olanda ca urmare a Brexit”, potrivit ministerului.

În plus, Agenţia Olandeză pentru Investiţii Străine discută cu peste 250 de companii străine care se gândesc să îşi stabilească operaţiunile în Olanda, în urma Brexit.

Majoritatea acestor companii sunt britanice, dar între ele se mai află firme americane sau asiatice, care îşi reorganizează structurile organizatorice.

”Între acestea se află companii din sectorul financiar, media şi publicitate, ştiinţa vieţii şi sănătate şi logistică”, a mai anunţat ministerul.

Între companiile care şi-au transferat unele operaţiuni în Olanda, sau au indicat intenţia de a face acest lucru se mai află Cboe Global Markets din Olanda, London Stock Exchange Group, Tradeweb, Panasonic şi Mitsubishi UFJ Financial Group.

Agenţia Europeană a Medicamentelor, care funcţionează deja într-un sediu temporar din Amsterdam, îşi va transfera cei 900 de angajaţi de la Londra în Olanda, până la sfârşitul acestui an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.