Guvernul Franţei a majorat estimarea privind deficitul bugetar din acest an de la 8,5% din PIB la 9%, în condiţiile care care ţara va intra în a treia carantină naţională pentru Covid-19, a declarat duminică ministrul de Finanţe Bruno Le Maire, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Modificarea are loc după o revizuire în sens negativă a prognozei de creştere economică a Franţei de la 6% la 5% pentru acest an, ţinând seama de efectul noilor restricţii introduse în luna aprilie pentru a combate pandemia COVID-19.

Şcolile vor fi închise, ca şi magazinele neesenţiale.

Le Maire a spus, la televiziunea LCI TV, că datoria publică a Franţei ar urma să ajungă la 118% din PIB în acest an, faţă de cea mai recentă prognoză de 115%.

Într-o altă estimare anterioară, Le Maire afirmase că în decembrie datoria publică ar putea ajunge la 122% din PIB.

La fel ca multe ţări din Europa, Franţa a alocat miliarde de euro pentru a susţine companiile aflate în dificultate cu împrumuturi susţinute de stat, precum şi pentru a le ajuta la plata chiriilor şi cu scheme de şomaj parţial.

Preşedintele Emmanuel Macron spera să scoată Franţa din pandemie fără a fi nevoie să impună o altă carantină dură, scutind economia de o nouă lovitură, dar cazurile de Covid-19 şi spitalizările au crescut în ultimele săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.