Guvernul francez va oferi un nou credit fiscal pentru investiţiile ecologice şi va condiţiona stimulentele în numerar acordate pentru cumpărarea de maşini electrice noi de fabricarea acestora în Europa, a declarat joi preşedintele Emmanuel Macron, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul credit fiscal, care urmează să fie inclus în bugetul de anul viitor, este aşteptat să genereze investiţii private în valoare totală de 20 de miliarde de euro până în 2030 şi să creeze zeci de mii de locuri de muncă.

Măsura ar acoperi cheltuielile de capital ale companiilor pentru 25-40% din investiţiile lor în instalaţii de energie eoliană şi solară, pompe de căldură şi baterii, au spus oficialii preşedinţiei.

Guvernul lui Macron vrea să stimuleze investiţiile în tehnologii ecologice, astfel încât Franţa să poată concura cu companiile americane, susţinute de Legea de reducere a inflaţiei (IRA) de 430 de miliarde de dolari a administraţiei Biden, care include subvenţii fiscale majore pentru a reduce emisiile de carbon, pentru a stimula producţia şi producţia internă.

Macron a mai spus că un proiect de lege pentru industria ecologică, care va fi prezentat marţea viitoare, va include planuri de creştere a investiţiilor în formare şi de înjumătăţire a timpului necesar pentru înfiinţarea unei noi fabrici în Franţa la nouă luni sau mai puţin.

”Acest cadru de finanţare ar trebui să ne ajute să concuram cu legea americană IRA”, a spus Macron în timp ce a subliniat măsurile pentru a inversa declinul industrial pe termen lung al Franţei.

Pentru consumatori, un stimulent în numerar existent, de până la 5.000 de euro, pentru cumpărătorii de maşini electrice noi ar fi condiţionat de îndeplinirea de către producători a unor standarde stricte de emisii scăzute de carbon, excluzând efectiv producătorii de maşini din afara Europei.

”Vom sprijini bateriile şi vehiculele fabricate în Europa pentru că amprenta lor de carbon este bună, nu vom folosi banii contribuabililor francezi pentru a stimula industria non-europeană”, a spus Macron.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.