Guvernul francez caută candidaţi pentru înlocuirea directorului general Carlos Ghosn, pe fondul nemulţumirilor unor membri ai board-ului legate de menţinerea acestuia în duncţie după ce a fost pus sub acuzaţie în Japonia, pentru mai multe delicte financiare, au declarat surse citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul unei şedinţe care a avut loc joi, directorii Renault au fost informaţi în privinţa investigaţiei efectuate de compania parteneră Nissan, care a condus la arestarea lui Ghosn în Japonia, luna trecută. Acesta a fost acuzat în această săptămână pentru că nu a declarat venituri în valoare de 43 de milioane de dolari.

Nissan l-a demis pe Ghosn din funcţia de preşedinte la trei zile după reţinerea sa, dar Renault a rezistat presiunilor de a-l concedia, pe fondul tensiunilor provocate în alianţă de acest scandal.

Board-ul Renault a confirmat joi o decizie anterioară de menţinere a lui Ghosn în funcţie, atribuţiile sale operaţionale fiind preluate de directorul general adjunct Thierry Bollore.

Renault a anunţat după şedinţă că nu are informaţii referitoare la apărarea lui Ghosn.

În timpul şedinţei care a durat cinci ore, mai mulţi directori, în frunte cu Cherie Blair, soţia fostului premier britanic Tony Blair, au început să îşi exprime nemulţumirea, au declarat două persoane apropiate situaţiei.

”Ea a spus că nu putem rămâne la nesfârşit în această situaţie”, a declarat una dintre surse referindu-se la Blair.

Un purtător de cuvânt al Renault a declarat că nu poate comenta ce se întâmplă în board.

Cherie Blair nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Oficialii francezi au început deja să efectueze o listă cu posibili candidaţi, pe care se află şi un director al Toyota, Didier Leroy.

Un oficial din Ministerul francez de Finanţe a refuzat să comenteze. Guvernul francez, care deţine o participaţie de 15% la Renault, are de obicei un rol major în numirea membrilor conducerii grupului.

Renault a început un audit după reţinerea lui Ghosn în Japonia, iar joi a anunţat că, potrivit concluziei preliminare, veniturile acestui respectă legislaţia.

Ghosn şi un director al Nissan, Greg Kelly, sunt în custodia autorităţilor şi nu au posibilitatea de a răspunde public acuzaţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.