Guvernul a discutat joi un memorandum, propus de Ministerul Finanţelor, prin care companiile la care statul este acţionar unic sau majoritar trebuie să reducă în acest an plăţile restante cu 20% faţă de cele înregistrate în 2016, însă nu este stabilită nicio sancţiune în caz de nerespectare a solicitării, potrivit unui comunicat publicat joi de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, companiile trebuie să ţină cont, la elaborarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pe anul 2017, de reducere a plăţilor restante cu minimum 20% faţă de cele înregistrate până la finalul anului trecut în cazul firmelor care s-au încadrat în nivelul prevăzut al plăţilor restante din bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat pe anul 2016.

Companiile care nu s-au încadrat în nivelul prevăzut al plăţilor restante trebuie să reducă în acest plăţile restante cu 20% faţă de cele programate în bugetul pe 2016.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În cazul companiilor care nu au bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 aprobat, plăţile restante pentru acest an trebuie eliminate.

Totodată, organele administraţiei publice centrale pot aproba reducerea sau eliminarea plăţilor restante la firmele aflate în subordine.

Depăşirea limitei plăţilor restante cumulate poate avea loc în cazuri temeinic justificate, cu aprobarea de către Guvern prin memorandum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.