Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, miercuri seară, că Guvernul a adoptat o OUG pentru facilitarea lucrărilor de construcţii, iar documentul prevede creşterea pre-finanţărilor acordate în cadrul proiectelor finanţate cu fonduri europene, de la 10% la 30% şi creşterea perioadei pentru prezentarea documentelor justificative, la 180 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost adoptată o OUG pentru facilitarea lucrărilor de  construcţii şi pentru pregătirea lucrărilor de şantier pentru perioada în care acolo unde în acest moment nu se pot desfăşura lucrări, după încetarea stării de urgenţă, vor fi reluate activităţile. Astfel, în urma consultărilor avute inclusiv cu reprezentanţii structurilor asociative ale companiilor din domeniul construcţiilor, Ministerul Fondurilor Europene propune prin această OUG, creşterea  pre-finanţărilor acordate în cadrul proiectelor finanţate cu fonduri eurpene, de  la 10% la 30% şi creşterea perioadei pentru prezentarea documentelor justificative pentru 50 la sută din valoarea prefinanţării la  180 de zile”, a anunţat dancă, miercuri, după şedinţa de Guverm.

Potrivit acestuia, de asemenea, sunt prevăzute termene şi proceduri simplificate pentru derularea mai rapidă a lucrărilor de construcţii în această perioadă, în cadrul proiectelor cu finanţare nerambursabilă de la UE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.