Guvernul a prelungit perioada de valorificare a tomatelor obţinute în spaţii protejate de la 15 iunie inclusiv până la 1 iulie inclusiv, a informat Ministerul Agriculturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În şedinţa de Guvern din data de 11 iunie 2020 a fost adoptată o hotărâre care modifică şi completează HG nr. 248/2020 privind aprobarea schemei 'Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate' pentru anul 2020”, arată un comunicat al ministerului.

În primăvara anului 2020, potrivit caracterizării agrometeorologice emisă de ANM, au fost temperaturi deosebit de scăzute pentru această perioadă a anului, situaţie care a afectat cultura de tomate în spaţii protejate.

”Din cauza faptului că numeroşi fermierii înscrişi în program nu au reuşit să valorifice producţia de tomate pentru a fi eligibili, s-a decis necesitatea extinderii perioadei de valorificare a tomatelor de la 15 iunie inclusiv până la 1 iulie inclusiv”, arată Ministerul Agriculturii.

De asemenea, se va corela termenul de valorificare cu celelalte termene prevăzute de actul normativ, respectiv termenul de depunere a documentelor justificative şi de întocmire de către direcţiile pentru agricultură judeţeană (DAJ) a situaţiei centralizatoare cu sumele reprezentând ajutor de minimis.

Astfel, actul normativ aprobat prevede: valorificarea producţiei până la data de 1 iulie inclusiv; depunerea la DAJ a documentelor justificative care atestă valorificarea producţiei şi copia Registrului de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţia plantelor, până la data de 15 iulie inclusiv; întocmirea de către DAJ şi transmiterea situaţiei centralizatoare a sumelor reprezentând ajutor de minimis la MADR, până la data de 31 iulie 2020.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.