Guvernul a aprobat miercuri o Hotărâre ce modifică HG nr. 148/2022 pentru aprobarea Programului de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2022, prin care suma de 225 milioane lei, alocată iniţial pentru Ciclul I de producţie, se suplimentează cu 40,28 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În Şedinţa Guvernului din 7 septembrie 2022 a fost aprobată o Hotărâre ce modifică HG nr. 148/2022 pentru aprobarea Programului de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2022. Astfel, prin actul normativ adoptat astăzi se completează sumele pentru asigurarea resurselor financiare necesare plăţilor beneficiarilor schemei de ajutor de minimis înscrişi în Program, în Ciclul I de producţie”, informează Ministerul Agriculturii.

Suma de 225.000.000 lei, alocată iniţial pentru Ciclul I de producţie, se suplimentează cu valoarea de 40.283.000 lei pentru a putea asigura resursele financiare necesare achitării obligaţiilor de plată către beneficiarii schemei de ajutor de minimis înscrişi în Program, în Ciclul I de producţie.

„Suplimentarea acestor fonduri a avut ca scop păstrarea cuantumului de 3.000 euro/cultură tomate/1000 mp, din Ciclul I de producţie al Programului pentru toţi beneficiarii care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate. Ne dorim să le dăm posibilitatea legumicultorilor noştri să continue să producă roşii în spaţii protejate, astfel încât românii să beneficieze de produse de calitate cât mai mult timp pe parcursul anului”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Numărul estimat al beneficiarilor a fost depăşit de cei care au depus cereri, astfel încât MADR a luat toate măsurile pentru ca toţi cei eligibili în Ciclul I de producţie să primească sumele cuvenite.

În urma documentelor depuse la Direcţiile Agricole Judeţene, după verificarea dosarelor şi stabilirea conformităţii acestora, se va realiza efectuarea plăţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.