Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o HG referitoare la Regulamentul de organizare şi funcţionare al Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a aprovat, în şedinţa de miercuri, o Hotărâre de Guvern privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile 

”Prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) se referă în principal la aplicarea unor definiţii specifice activităţii instituţiei, structura organizatorică, condiţiile de ocupare a posturilor în cadrul AIAS şi certificare a investigatorilor, asigurarea independenţei AIAS, conducerea instituţiei, bugetul de venituri şi cheltuieli”, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.  

Potrivit sursi citate, a fost introdusă definiţia investigatorului AIAS care va înlocui noţiunea de inspector prevăzut în organigrama Centrului pentru Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS). 

De asemenea, au fost introduse prevederi referitoare la actele normative în baza cărora desfăşoară activităţile principale ale AIAS.  

Referitor la personalul instituţiei, au fost introduse condiţiile generale şi condiţiile specifice pentru ocuparea posturilor de inspectori aeronautici. 

În termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotărâri, inspectorii prevăzuţi în regulamentul de organizare şi funcţionare a CIAS vor fi încadraţi pe posturile de inspector aeronautic sau pe alte posturi din cadrul Autorităţii. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.