Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri o Ordonanţă de Urgenţă privind ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică de produse/servicii, a contractelor sectoriale si a acordurilor cadru atribuite în domeniile apărarii şi securităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi Ordonanţă de Urgenţă privind ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică de produse/servicii, a contractelor sectoriale si a acordurilor cadru atribuite în domeniile apărarii şi securităţii”, informează Ministerul Economiei.

Florin Spătaru, ministrul Economiei, spune că prin aprobarea acestei OUG România îşi onorează obligaţiile asumate în calitate de stat membru NATO şi al UE.

„Industria naţională de apărare reprezintă un domeniu strategic în economia naţională şi în contextul conflictului din Ucraina se impun acţiuni concrete în vederea protejării intereselor naţionale, inclusiv prin acţiuni de asigurare a unor capacităţi de producţie şi/sau servicii pentru apărare de interes strategic pentru securitatea naţională în vederea satisfacerii necesarului FSNA de produse militare, sensibile şi strategice, precum şi a serviciilor de mentenanţă necesare”, a declarat ministrul Florin Spătaru.

Prin acest proiect de act normativ se reglementează ajustarea preţului contractelor de achiziţie publică de produse/servicii cu specific militar, inclusiv a acordurilor cadru atribuite în domeniile apărării şi securităţii.

Ajustarea se aplică exclusiv restului de furnizat/prestat existent la data intrării în vigoare a actului normativ şi se realizează la fiecare solicitare de plată, pe întreaga durată a derulării contractelor şi acordurilor cadru în domeniul apărării şi securităţii, până la furnizarea/prestatarea  integrală şi recepţionarea produselor/serviciilor achiziţionate, ca urmare a unei solicitări din partea contractantului. 

”Adoptarea prezentei ordonanţe de urgenţă a devenit prioritară în contextul apariţiei unor circumstanţe pe care autoritatea contractantă nu le putea prevedea în mod rezonabil la momentul încheierii contractului (creşterea accelerată a preţurilor la materii prime, electricitate, gaze, transport, precum şi blocajele generate de restricţiile survenite în contextul situaţiei de la graniţele României)”, precizează Ministerul Economiei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.