Guvernul a aprobat, miercuri, obiectivele şi finanţarea etapei a XVII-a 2016 a Programului de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor pentru perioada 2010-2024, această etapă beneficiind de de fonduri în sumă de 15,305 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectivele acestei etape vizează realizarea de proiecte tehnice, execuţii lucrări, achiziţie echipamente şi dotări pentru Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 1 Iaşi, Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea, Centrul Zonal de Coordonare Transilvania-Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Timiş si Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Mures.

Un alt obiectiv se referă la realizarea de studii, proiecte tehnice, execuţie lucrări, achiziţie echipamente şi dotări pentru «Dezvoltarea capabilităţii de combatere a căderilor de grindină a Unităţii Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova prin realizarea punctului de lansare Tisau”.

De asemenea, realizarea studiului de fezabilitate, a proiectelor tehnice, execuţie lucrări, achiziţie echipamente şi dotări “Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Oltenia” şi realizarea unor studii de meteorologie, climatologie şi hidrologie privind impactul aplicării tehnologiilor de intervenţii active în atmosferă, sunt alte două obiective.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.