GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din România, va investi peste 3 milioane de euro în 2021 pentru consolidarea centrelor sale de date şi Cloud şi pentru diversificarea portofoliului de tehnologii de ultimă generaţie, a anunţat luni compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investiţiile anunţate de GTS Telecom, membră a grupului Deutsche Telekom AG, sunt direcţionate pentru consolidarea infrastructurii, extinderea celor două centre de date şi platforme Cloud, precum şi pentru integrarea unor noi tehnologii din zona de Cloud, securitate sau soluţii de software.

“Investiţia totală de 3 milioane de euro este alocată pentru consolidarea, optimizarea şi extinderea celor două centre de date proprii, localizate în Bucureşti şi Cluj-Napoca, a reţelei de transport şi a platformelor de Cloud, pentru a asigura menţinerea nivelului ridicat de calitate al serviciului şi a susţine diversificarea portofoliului cu noi tehnologii axate pe securitate şi date”, se arată în comunicat.

În 2020, GTS Telecom a încheiat anul cu o evoluţie financiară pozitivă marcând o creştere de peste 170% a cererii de soluţii de securitate, respectiv de 30% a serviciilor susţinute de centrele de date şi platformele Cloud faţă de anul precedent.

„În fiecare an, alocăm investiţii importante în dezvoltarea reţelei GTS Telecom, pentru a menţine standardele de performanţă ridicate pe care clienţii noştri le aşteaptă. Avem infrastructura, expertiza tehnică si disponibilitatea de a deveni pentru partenerii noştri un one-stop-shop pentru servicii integrate de IT&C”, a declarat directorUL general al GTS Telecom, Răzvan Stoica.

GTS este unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din România. Compania furnizează servicii naţionale şi internaţionale, tip Cloud, colocare, backup şi Disaster-Recovery în centrele de date proprii din Bucureşti şi Cluj, servicii de date, voce, acces internet şi anti-DDoS. Compania administrează o reţea extinsă de Ethernet şi MPLS, bazată pe o infrastructură solidă de fibră optică. În iunie 2014, GTS Telecom a fost achiziţionată de Deutsche Telekom, ca parte din grupului GTS Central Europe, compania continuând să opereze independent în România. Compania numără aproximativ 130 de angajaţi şi are sediul central în Bucureşti. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.