Grupuri de afaceri din Statele Unite au cerut miercuri preşedintelui republican Donald Trump şi democratului Joe Biden, presei şi tuturor americanilor să aştepte cu răbdare numărarea tuturor voturilor valide în alegerile strânse din 2020, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii Camerei de Comerţ, ai AFL-CIO, cea mai mare federaţie a muncii din SUA, Asociaţiei Naţionale Evenghelice şi Reţelei Naţionale a Clericilor Afro-Americani au anunţat într-un comunicat comun că violenţa, intimidarea şi alte tactici ar slăbi ţara.

”Alegerile libere şi corecte sunt cele în care toţi cei eligibili să îşi exprime votul o pot face, toate voturile sunt numărate în conformitate cu legea, iar poporul american, prin voturile sale, determină rezultatul”, potrivit comunicatului.

Rufus Yerxa, fost oficial guvernamental care conduce Consiliul Naţional pentru Comerţ Exterior din SUA, care are 100 de membri, a afirmat că îngrijorările legate de numărătoarea voturilor şi  posibila excludere a voturilor a provocat preocupări în rândul colegilor săi din alte democraţii, într-un  moment în care politicile comerciale ale lui Trump i-au deranjat deja pe mulţi aliaţi.

”Am simţit multă îngrijorare la nivel mondial în legătură cu ceea ce se întâmplă aici. Le-am spus că oficialii noştri însărcinaţi cu alegerile sunt funcţionari publici oneşti, care îşi fac treaba. Dar în lunga mea carieră nu am văzut niciodată ca democraţia şi domnia legii să fie într-un astfel de pericol”, a spus acesta.

Trump a făcut din atacarea integrităţii alegerilor o tema a campaniei sale, iar după alegeri a acuzat fără dovezi că are loc o fraudă şi a  anunţat că vrea oprirea numărării voturilor.

Jay Timmons, director general al Asociaţiei Naţionale a Manufacturierilor, a cerut unitate în ţara puternic divizată.

”Producătorii manufacturieri din America sunt capabili să elimine diviziunile respective şi să îşi îmbunătăţească comunităţile şi cartierele. Aşa cum am făcut după fiecare alegeri în ultimul deceniu, producătorii manufacturieri vor fi parte a soluţiei şi vor progresa într-o manieră constructivă, care nu lasă pe nimeni în urmă”, a scris acesta pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.