Grupul Zacaria, cel mai mare dezvoltator de spaţii logistice din Sibiu, a anunţat luni că va deschide anul viitor Zacaria Retail Park Cisnădie, un parc de retail în Cisnădie, Sibiu, în urma unei investiţii de peste 11 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul Zacaria, cel mai mare dezvoltator de spaţii logistice din Sibiu, va deschide anul viitor un parc de retail în Cisnădie, Sibiu, în urma unei investiţii de peste 11 milioane de euro. Zacaria Retail Park Cisnădie va ocupa o suprafaţă închiriabilă de 9.000 de metri pătraţi şi va veni cu un mix atractiv de chiriaşi, asiguraţi printr-un parteneriat exclusiv de leasing cu CBRE România, lider pe piaţa de consultanţă imobiliară, care a demarat deja procesul de închiriere a spaţiilor comerciale”, a anunţat grupul.

Situat în zona centrală din Cisnădie, noul parc de retail va fi dezvoltat prin reconversia unei foste fabrici de covoare, pe o suprafaţă totală de 11.500 de metri pătraţi, care include suprafaţa închiriabilă din proiect cât şi o ancoră de tip supermarket.

Proiectul este programat să fie deschis în al doilea trimestru al anului 2023.

Zacaria Retail Park Cisnădie este al doilea parc de retail şi al 15-lea proiect imobiliar dezvoltat de compania imobiliară din România. Compania a început deja lucrările la cea mai mare investiţie de retail de până acum din Cisnădie, iar lucrările de demolare şi reconversie sunt în plină desfăşurare.

Zacaria Retail Park Cisnădie va găzdui branduri de modă şi încălţăminte, jucării şi haine pentru copii, casă şi decoraţiuni, hrană şi accesorii pentru animale de companie, precum şi retaileri din zona de servicii bancare. Va fi disponibil un food court, dar şi spaţii pentru evenimente dedicate comunităţii.

Investiţia va avea şi 358 de locuri de parcare.

"Suntem mereu deschişi să sprijinim dezvoltatorii îndrăzneţi care intră pe pieţele regionale şi îşi extind afacerea în afara Bucureştiului sau a altor oraşe mari, adăugând valoare regiunii şi comunităţii pe care au adoptat-o. Datorită unei colaborari excelente cu Zacaria, echipa CBRE România a iniţiat deja procesul de închiriere pentru unul dintre cele mai importante parcuri de retail din centrul ţării, folosindu-şi expertiza de top pentru a atrage retailerii potriviţi acestui tip de centru comercial regional. Luând în considerare marile branduri care vor fi acomodate de complex, Zacaria Retail Park Cisnădie va deveni o destinaţie de tip one-stop-shop, îndeplinind nevoilor clienţilor şi constituindu-se într-una dintre investiţiile semnificative din judeţul Sibiu", spune Cristina-Maura Toros, leasing manager la CBRE România.

Zacaria a ales Cisnădie pentru noua dezvoltare în principal datorită faptului că oraşul a fost în plină expansiune în ultimii doi ani, atrăgând mai multe investiţii rezidenţiale şi de agrement, dar şi noi locuitori care părăsesc Sibiul. Potrivit PMUD Sibiu (Programul de Mobilitate Urbană Durabilă), aflat în prezent în dezbatere publică, Cisnădie a înregistrat o creştere semnificativă de 30% în ultimii opt ani, procent reprezentând populaţia care a ales să se mute în acestă localitat din imediata vecinătate a Sibiului.

 Totodată, numărul populaţiei rezidente în Sibiu a scăzut din 2016 cu aproximativ 0,3% în fiecare an. Populaţia oraşului este în continuă scădere, însă doar o mică parte dintre cei care migrează în alte localităţi o fac schimbându-şi reşedinţa. Acest lucru face ca oraşul Sibiu să se extindă (extindere urbană), deşi numărul populaţiei rezidente scade.

Cu o populaţie înregistrată de peste 24.000 de locuitori, suplimentată şi de alţi 10.000 - 15.000 de rezidenţi atraşi din Sibiu, Cisnădie devine o nouă destinaţie de agrement datorită celor mai noi facilităţi turistice dezvoltate, legăturii cu autostrada cât şi a unei comunităţi dinamice de expaţi, atrăgând tineri din Sibiu să-şi petreacă timpul liber într-un mediu natural sau chiar să se mute aici.

"Continuăm să investim în multiple proiecte, iar portofoliul nostru se va extinde în următorii ani. Pentru că am văzut nevoile comunităţii locale şi dorinţa de extindere regională a multor jucători din retail, am decis să investim în dezvoltarea Cisnădie şi a judeţului Sibiu prin construirea unui nou parc de retail. Având în vedere că sediul nostru se află în Sibiu, ne-am fundamentat decizia şi pe cunoaşterea pe care o avem despre potenţialul real al cererii locale. Prin parteneriatul nostru irepoşabil cu CBRE România, care are expeienţa necesară pentru a atrage cei mai buni retaileri în noul parc, vom lansa acest nou proiect cu dorinţa de a deveni o parte importantă a dezvoltării Cisnădiei ca destinaţie turistică", explică Marius Moga, sales & marketing manager la Zacaria.

Proiectul a fost realizat de compania de arhitectură Triptic Studio, cu ajutorul arhitecţilor Aurel Basuc şi Adriana Popa. Zacaria Retail Park Cisnădie integrează spaţii comerciale cu promenade pietonale, grădini verticale, zone de relaxare, locuri de joacă şi spaţii pentru găzduirea diferitelor evenimente culturale sau sportive.

"Transformarea fostei fabrici de covoare într-o destinaţie ideală pentru realizarea cumpărăturilor şi petrecerea timpului liber, cât si conceptul realizării corpurilor de clădire direct peste Râul Cisnădie, s-au dovedit a genera o interesantă provocare tehnică. Prin urmare, propunem pentru viitorul complex comercial o compoziţie echilibrată între regenerarea urbană, necesităţile oraşului şi existenţa albiei râului, cu accent pe modernizarea infrastructurii prin conversia funcţională a vechii zone industriale. În plus, proiectul beneficiază de dezvoltarea de spaţii verzi si interactive, inclusiv diverse servicii dedicate zonei rezidenţiale din proximitate ", adaugă Aurel Basuc, arhitect partener Fondator Triptic Studio.

Zacaria face parte din grupul internaţional Alf Mizzi & Sons, care a fost fondat în Malta în 1915. Compania este un dezvoltator imobiliar industrial full-service, specializat în achiziţionarea, construcţia, dezvoltarea şi gestionarea proprietăţilor industriale şi rezidenţiale. Până în prezent, Zacaria a dezvoltat peste 200.000 de metri pătraţi de spaţii industriale, peste 15.000 de metri pătraţi de spaţii de retail şi birouri şi a finalizat dezvoltarea şi vânzarea a 4 proiecte rezidenţiale. În timp ce portofoliul rezidenţial de proiecte Valletta se extinde în prezent, cu două dezvoltări în curs de desfăşurare în Sibiu şi Craiova, compania îşi extinde şi investiţiile în sectorul de retail.

CBRE Group, Inc., cu sediul central în Dallas, este cea mai mare companie de servicii comerciale şi investiţii în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2020. Compania are peste 100.000 de angajaţi şi deserveşte clienţi din peste 100 de ţări. CBRE oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare şi coordonare de tranzacţii şi management de proiecte, managementul proprietăţii, administrarea investiţiilor, evaluare, închiriere de proprietăţi, consultanţă strategică, vânzări de proprietăţi, servicii ipotecare şi servicii de dezvoltare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.