Grupul producător de petrol Aramco din Arabia Saudit nu îşi va promova oferta publică iniţială în Statele Unite, au declarat două surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aramco şi-a publicat prospectul emisiunii de acţiuni la începutul acestei luni, în care a anunţat că oferta este în conformitate cu o reglementare a Legii Instrumentelor Financiare din Statele Unite, care permite unei companii emitente din afara SUA să atragă investitori de pe piaţa americană.

Sursele au spus că Aramco nu va mai recurge la reglementarea respectivă, ceea ce înseamnă că nu îşi va promova acţiunile pe piaţa americană.

Aramco nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Uriaşul producător saudit de petrol Aramco şi-a lansat pe 3 noiembrie oferta publică iniţială, care ar putea fi cea mai mare din lume, anunţându-şi intenţia de a se lista la bursa din Arabia Saudită.

În anunţul mult-aşteptat, Aramco, cea mai profitabilă companie din lume, a oferit puţine date concrete legate de numărul de acţiuni care vor fi vândute, preţ sau data lansării.

Bancherii au spus guvernului saudit că investitorii ar putea evalua Aramco la circa 1.500 de miliarde de dolari, sub valoarea de 2.000 de miliarde de dolari vizată de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman când a anunţat prima oară intenţia de a realiza oferta publică, în urmă cu aproape patru ani.

Surse au declarat pentru Reuters că Aramco ar putea oferi 1%-2% din acţiuni la bursa locală, pentru a atrage 20-40 de miliarde de dolari. Un acord de peste 25 de miliarde de dolari ar depăşi oferta publică iniţială record a grupului chinez Alibaba, din 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.