Grupul german E.ON a anunţat joi că obţine 2 miliarde de euro din obligaţiuni, o sumă suplimentară de 500 de milioane de euro fiind pentru investiţii ecologice finanţate din obligaţiuni verzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E.ON a emis trei tranşe de obligaţiuni cu un volum total de 2 miliarde de euro. Nivelul ridicat al cererii a permis E.ON să îşi asigure condiţii favorabile de dobândă pentru toate termenele de maturitate: obligaţiuni în valoare de 1 miliard de euro, cu termenul de maturitate în aprilie 2023, cu o rată fixă a dobânzii de 0,375%; obligaţiuni în valoare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitate în februarie 2028, cu o rată fixă a dobânzii de 0,750%; obligaţiuni verzi în valoare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitate în august 2031, cu o rată fixă a dobânzii de 0,875%", arată grupul într-un comunicat.

E.ON este deja cel mai mare emiţător de obligaţiuni corporative verzi din Germania.

Emisiunea de obligaţiuni verzi de miercuri, în valoare de 500 de milioane de euro, se intenţionează să fie utilizată pentru a finanţa proiecte de infrastructură sustenabilă şi de eficienţă energetică, aducând volumul de obligaţiuni verzi scadente ale E.ON la 4,6 miliarde de euro.

Sumele din celelalte două tranşe se intenţionează a fi utilizate pentru prefinanţarea acţiunilor minoritare de la innogy.

"Prin această tranzacţie, ne finanţăm cu succes o parte din achiziţia acţiunilor minoritare de la Innogy, pe care ne aşteptăm să o încheiem în lunile care vin. Tranşa verde ne ajută să ducem şi mai departe tranziţia energetică în Europa şi merge mână în mână cu comunicarea pe care am făcut-o deja, conform căreia vom investi încă 500 de milioane de euro în modernizări ale infrastructurii energetice care să fie prietenoase faţă de mediu", spune Marc Spieker, directorul financiar al E.ON.

Tranzacţia a fost executată de către un consorţiu de bănci internaţionale. Barclays, BofA Securities, Commerzbank şi Société Générale au îndeplinit rolul de intermediari activi.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.