Grupul Farmexim/Help Net, parte a Phoenix group, a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 848,5 milioane de euro, în creştere cu 16% faţă de anul precedent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul Farmexim/Help Net, parte a Phoenix group, a contribuit pozitiv la rezultatele bune ale concernului german, înregistrând în 2021 o cifră de afaceri de 848,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creştere de 16% faţă de anul precedent. Dacă anul 2020 a fost unul de creştere intensă pentru grupul Farmexim/Help Net, anul 2021 a fost unul de aşezare, consolidare şi de capitalizare a investiţiilor precedente. Rezultatele bune ale anului trecut s-au datorat, în principal, achiziţiilor majore din anii anteriori, ajunse acum la maturitate. Integrarea completă a farmaciilor achiziţionate în 2020 a avut o contribuţie esenţială la îmbunătăţirea rezultatelor financiare ale grupului”, a informat grupul.

La finalul anului 2021, grupul totaliza peste 3.000 angajaţi în România, grupaţi în 3 linii de business: distribuţie, retail şi pharma services.

Pentru anul financiar 2021/22, concernul german Phoenix group a raportat o creştere de 8,9% a cifrei de afaceri şi şi-a mărit performanţa operaţională totală cu 10,3%. Vânzările au atins cifra de 30,7 miliarde de euro, iar performanţa operaţională totală a ajuns la 39,6 miliarde de euro.

"Phoenix group a raportat rezultate financiare solide pentru 2021/22. Am înregistrat o creştere organică în toate regiunile din Europa. În vremurile dificile ale unei pandemii globale, ne-am dovedit eficienţa ca o companie de mare importanţă în domeniul nostru de activitate”, spune Sven Seidel, CEO al Phoenix Pharma SE.

Farmexim este primul importator şi distribuitor de produse farmaceutice înfiinţat în 1990 în România. Farmexim asigură acoperire naţională prin centrul logistic central de la Baloteşti şi cele 10 puncte de lucru din principalele oraşe ale ţării.

Înfiinţată în 1998, compania Help Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanţuri de farmacii din România. Farmaciile Help Net se află în top 3 lanţuri farmaceutice, cu peste 400 de unităţi deschise la nivel naţional, care oferă servicii de calitate înaltă pentru pacienţi.

Din 2018, Farmexim şi Help Net fac parte din concernul german Phoenix group, lider european în servicii integrate de sănătate.

Phoenix group, cu sediul la Mannheim, în Germania, are peste 40.000 de angajaţi şi furnizează medicamente şi produse de sănătate către farmacii şi instituţii medicale.

Phoenix  group operează peste 2.800 de farmacii proprii în 14 ţări europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.