Grupul City Grill anunţă anunţă finalizarea celui mai amplu proces de investiţii al grupului, o investiţie de 13 milioane de euro în modernizarea restaurantului Hanu’ Berarilor Oprea Soare şi amenajarea Hotel La Boheme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul City Grill anunţă finalizarea celui mai amplu proces de investiţii al grupului. Prin investiţia de 13 milioane de euro în revitalizarea şi modernizarea restaurantului Hanu’ Berarilor Oprea Soare şi amenajarea Hotel La Boheme, Grupul City Grill îşi consolidează poziţia de cel mai mare operator autohton din piaţa ospitalităţii şi face primii paşi pe segmentul de hoteluri”, anunţă grupul.

Grupul City Grill a închiriat în 2008 clădirea, în care funcţiona pe atunci restaurantul Casa Bucur, cu opţiunea de a o cumpăra de la moştenitorii de drept. Achiziţia a fost perfectată după primul an de operare, iar restaurantul a fost transformat definitiv în Hanu’ Berarilor. Lucrările de restaurare şi renovare au început în anul 2015 şi au fost desfăşurate în etape distincte. Astfel, în perioada 2015-2017 s-au realizat lucrări precum construirea orangeriei şi infrastructura terasei. Între 2018 şi 2019 a fost construită noua bucătărie, iar în perioada 2019-2023 s-a restaurat clădirea veche a hotelului şi a restaurantului. Bugetul total investit de grup în berăria gastronimică Hanu’ Berarilor se ridică astfel la 13 milioane de euro.

”Ne-am propus să transformăm Hanu’ Berarilor Oprea Soare în cea mai frumoasă locaţie de restaurant din Bucureşti. Feedback-ul oaspeţilor după modernizare şi restaurare este excelent, restaurantul fiind o adevărată destinaţie atât pentru bucureşteni, cât şi pentru turişti”, spune Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Acesta precizează că bugetul a fost de 3 ori mai mare decât a estimat.

„Bugetul a fost de 3 ori mai mare decât am estimat. Pe perioada lucrărilor au apărut nenumărate cerinţe suplimentare care au ridicat costul. Clădirea veche, monument istoric, a fost cea mai dificilă şi mai scumpă parte a investiţiei, dar o provocare majoră a fost şi  închiderea şantierului în pandemie si lockdown. Planurile au fost total date peste cap, atât din punct de vedere costuri, dar şi ca timp de finalizare”, precizează Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Clădirea în care funcţionează restaurantul Hanu’ Berarilor Oprea Soare este o clădire monument istoric de clasă A, acest lucru impunând standarde foarte înalte pentru conservare şi restaurare.

”Sub semnătura arh. Mihai Butucaru, arhitect autorizat de Ministerul Culturii, clădirea veche a fost consolidată, s-a realizat compartimentarea pentru spaţiul alocat hotelului, s-au restaurat detaliile de la interior. Acestea au fost aduse cât mai aproape de forma iniţială, unele dintre elemente fiind reconstituite după pozele vechi ale interiorului, puse la dispoziţie de foştii proprietari ai clădirii. Proiectul de design al restaurantului, realizat de arh. Mihai Popescu reprezintă un exemplu de adaptare la arhitectura istorică a clădirii. Astfel, berăria gastronomică Hanu’ Berarilor Oprea Soare păstrează elementele de construcţie originale, ale arhitectului Petre Antonescu, şi le combină cu un design contemporan şi cu elemente interioare actuale, elemente de iluminat moderne şi o terasă echilibrată cu foarte multă verdeaţă”, mai arată grupul.

Una dintre schimbările semnificative aduse de renovare a fost mărirea bucătăriei în clădirea nouă, pentru a permite instalarea mai multor echipamente şi eficientizarea proceselor de servire.    

„Hanu’ Berarilor este situat într-un monument istoric de clasa A. Această clasificare aduce nenumărate limitări de acţiune asupra clădirii. Sunt necesare autorizaţii şi acorduri speciale, studii specifice pentru elementele valoroase ale clădirii– lemn, piatră, metal, vitralii etc. Este un proces extern de costisitor şi care se desfăşoară pe o perioadă mai lungă de timp. Nu în ultimul rând pentru intervenţiile de restaurare sunt necesari oameni cu calificare pentru aceste activităţi şi care trebuie să fie atestaţi de instituţii acreditate. Nu este uşor să lucrezi pe incrustaţiile din lemn, înfloriturile de la metal, să refaci tavane pictate distruse de infiltraţii de apă, să patinezi cu foiţă de aur etc. Mi-aş dori să vad în Bucureşti şi nu numai, cât mai multe case  monument cărora se li se redea strălucirea de altă dată şi care să devină ele în sine o destinaţie emblematică în oraş”, completează Daniel Mischie.

Cealaltă locaţie istorică Hanu’ Berarilor, aflată în vila Elena Lupescu din Pache Protopopescu intră, de asemenea, în proces de redesign, cu focus pe elemente care vor face legătura între cele două restaurante: pereţi pictaţi în acelaşi stil şi elemente de iluminat similare.

Hanu’ Berarilor este restaurantul cu cel mare grad de fidelizare. Bonul mediu este de 40 de euro. Papanaşii, borşul de cocoş şi pulpa de raţa sunt cele mai populare preparate.

„Restaurantele Hanu’ Berarilor, alături de Caru’ cu Bere şi Hanu’ lui Manuc, sunt în sine destinaţii turistice. Pentru cei care ajung în Bucureşti, turişti străini, români sau expaţi, este obligatoriu să treacă pe la Car, Manuc  sau pe la Han. De aceea, misiunea noastră este dincolo de a servi o mâncare bună. Cred că într-o mare măsură, aceste restaurante stabilesc standardele de ospitalitate în Bucureşti, poate chiar în România, şi trebuie să punem accent, în primul rând, pe experienţa excepţională a clienţilor. Iar experienţa unui client într-un restaurant este definită şi de atmosferă, design, dar şi de meniul şi calitatea serviciilor. Diversificăm şi inovăm constant meniul, suntem foarte atenţi la raportul preţ-calitate şi avem grijă să avem produse pentru tipurile de clienţi. Încă de acum 20 de ani, de când am deschis primul restaurant, suntem atenţi să fim actuali din toate punctele de vedere, dar şi să păstrăm valorile gastronomiei tradiţionale”, adaugă Daniel Mischie.

Meniul restaurantelor Hanu’ Berarilor este conceput de cheful Dan Iordan, care este alături de acest brand încă de la înfiinţare.

Berăriile gastronomice Hanu’ Berarilor au în prezent o echipă de 350 de angajaţi, coordonată de Cornel Mihalascu, partener pe brandul Hanu’ Berarilor, care colaborează cu Grupul City Grill de peste 20 de ani.

Grupul City Grill operează în prezent restaurante şi cafenele sub brandurile Hanu’ Berarilor, Hanu’ lui Manuc, Pescăruş, Caru’ Cu Bere, Buongiorno.Italian, City Grill şi hotelul La Boheme, toate locaţiile având un public fidel şi foarte activ. Dintre toate aceste, Hanu’ Berarilor , prin cele 3 locaţii Oprea Soare, Elena Lupescu şi Otopeni, este brandul cu cel mai mare grad de recurenţă al clienţilor.

Grupul City Grill a încheiat 2022, cu o cifră de afaceri de 235 milioane lei, iar pentru anul în curs estimează o creştere moderată de 10-12%. În următorii ani, creşterea cifrei de afaceri va fi susţinută prin deschiderea de unităţi noi, inclusiv Hotelul La Boheme, dat în funcţiune la sfârşitul anului 2022, dar şi prin performanţa restaurantelor actuale.

În momentul de faţă, hotelul La Boheme are un grad mediu de ocupare de 75%. Încă din prima lună, datorită amplasamentului central, gradul de ocupare a fost peste 60%, ponderea oaspeţilor străini fiind peste jumătate.

Fondat în 2004, Grupul City Grill operează în prezent restaurante şi cafenele sub brandurile Hanu’ Berarilor, Hanu’ lui Manuc, Pescăruş, Caru’ Cu Bere, Buongiorno.Italian, City Grill şi La Boheme, primul hotel din portofoliu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.