Grupul american Haspro vrea să preia rivalul Mattel, pentru a forma un gigant al industriei jucăriilor care ar reuni brandurile My Little Pony, Monopoly şi Nerf cu brandul păpuşilor Barbie şi cel al jucăriilor Hot Wheels, potrivit unei surse apropiate situaâiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania formată prin fuziune ar avea o putere mai mare de negociere a preţurilor în relaţiile cu companiile de divertisment, legate de francizele de televiziune şi filme.

Poziţia Mattel faţă de propunerea Hasbro nu este clară şi nu se ştie dacă va avea loc un acord, a spus sursa.

Reprezentanţii Hasbro şi cei ai Mattel au refuzat să comenteze.

Informaţia referitoare la oferta Haspro a fost publicată prima oară de The Wall Streeet Journal.

Hasbro are o capitalizare de piaţă de aproximativ 11 miliarde de dolari, în urma unei creşteri de aproape 18% a preţului acţiunilor în 2017.

Titlurile Mattel au scăzut cu 47% în acest an, evaluând compania la 4,8 miliarde de dolari, producătorul de jucării devenind din acest motiv vulnerabilă la preluări.

În luna septembrie, Toys “R” Us, cel mai mare retailer de jucării din Statele Unite, a intrat în faliment, semnalând dificultăţile cu care se confruntă industria jucăriilor, inclusiv concurenţa online şi schimbarea preferinţelor copiilor către electronice, în detrimentul jucăriilor tradiţionale.

În urmă cu două săptămâni, Mattel a suspendat plata dividendelor, iar directorul general Margo Georgiadis, care a preluat conducerea grupului în ianuarie, a avertizat că acesta va rata estimarea referitoare la veniturile din 2017. Unul dintre motivele vânzărilor slabe ar fi falimentul Toys “R” Us.

”Ambele companii ar beneficia de această fuziunie, dar acţionarii Mattel s-ar putea opune acordului care evaluează compania la preţul scăzut al acţiunilor”, a spus Erik Gordon, profesor la Ross School of Business, a University of Michigan.

Hasbro şi Mattel au avut mai multe discuţii de-a lungul anilor, între care în 1996 şi 2015.

Hasbro, care vrea să îşi diversifice sursele de venituri, a mai încercat în acest an să cumpere studiourile americane de filme şi divertisment Lions Gate Entertainment, dar discuţiile s-au încheiat fără un acord, a relatat Reuters în august.

Acordul respectiv ar fi conferit Hasbro un acces direct la Hollywood, cu mai multe filme şi emisiuni de televiziune legate direct de brandurile sale.

În 2014, Hasbro a discutat un acord de fuziune cu DreamWorks Animation SKG, studioul care a produs Shrek, dar DreamWorks a fost cumpărată până la urmă de grupul Comcast.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.