Gigantul chinez de comerţ electronic Alibaba Group Holding plănuieşte înfiinţarea unui hub logistic la aeroportul din Istanbul şi un centru de date lângă capitala turcă Ankara, printr-o investiţie de peste 1 miliard de dolari, a declarat preşedintele acestuia, Michael Evans, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ziarul turc Sabah a relatat că Evans a spus într-un interviu că grupul vrea să investească în Europa şi Orientul Mijlociu şi că vede Turcia ca pe o bază de producţie foarte puternică.

"Avem un plan serios de investiţii la aeroportul din Istanbul. Putem evalua planurile de export de aici către Europa, Orientul Mijlociu şi Orientul Îndepărtat. Planificăm o investiţie de peste 1 miliard de dolari", a spus Evans.

Trendyol, una dintre cele mai cunoscute platforme de comerţ electronic din Turcia, este susţinută de Alibaba.

"Motivul pentru care am ales Trendyol a fost că tehnologia sa este avansată şi potenţialul său este mare. Poziţionăm acest loc ca bază pentru Europa şi Orientul Mijlociu", a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.