Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, luni, că a văzut în ultima perioadă tot felul de abordări legate de lipsa de finanţare pentru autostrada Ploieşti – Braşov, dar a precizat că această chestiune nu este actuală şi că nu este vorba de aşa ceva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Grindeanu a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, despre autostrada Ploieşti - Braşov şi centura Buşteni – Azuga.

“În termen de câteva săptămâni, maxim, se vor lansa, sigur, e pe teritoriul Braşovului, primii cinci kilometri dinspre Braşov spre Codlea. Pe parcursul acestui an sper într-un final să recepţionăm, să termine, că nu e vorba de recepţie a CNAIR-ului. În primul rând e vorba de  realizarea SF-ului de la compania care face acest studiu de fezabilitate, astfel încât să putem să intrăm în fazele următoare. Să ştiţi că am tot văzut în perioada asta tot felul de abordări legate de lipsa de finanţare. E o chestiune care, în acest moment, nu e actuală.  Nu e vorba de aşa ceva. Să termine aceste companii studiile de fezabilitate şi un prim pas o să-l vedem în săptămânile viitoare, când va fi scos primul tronson”, a declarat Sorin Grindeanu.

El s-a referit şi la centura Buşteni – Azuga şi la faptul că acolo a fost depusă o contestaţie.

“Legat de Buşteni şi de Comarnic, eu mă aştept dincolo de, hai să spunem, situaţia care e la Consiliul Judeţean Prahova, cu care CNAIR-ul are protocol, aşa cum ştiţi. Sunt lucrări care au fost delegate către Consiliul Judeţean Prahova.  Eu mă aştept ca lucrurile să meargă înainte. Este o contestaţie în acest moment pe centura Buşteni  - Azuga. Sper să se clarifice în perioada imediat următoare CNSC-ul, astfel încât să se intre şi acolo la lucrări. Iar pe partea de Comarnic, de asemenea să se continue să nu avem sincope, indiferent de situaţiile inedite în care ne aflăm. Important pentru toată lumea. Noi avem finanţare, Consiliul Judeţean să-şi facă treaba, să ducă ce s-a angajat pe cele două, noi venim şi finanţăm şi plătim aceste proiecte.Nu avem niciun fel de sincope din acest punct de vedere”, a explicat ministrul Transporturilor.

Ministrul transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, verifică, luni, stadiul lucrărilor la obiectivul de infrastructură rutieră Autostrada A7, tronsonul 2 Ploieşti-Buzău (loturile 1 şi 2) şi tronsonul 3 Buzău-Focşani (loturile 1,2,3 şi 4).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.