Grecia va permite turiştilor cu certificat european de vaccinare să intre în ţară fără a fi nevoie să prezinte un test negativ pentru Covid-19, începând cu 7 februarie, au anunţat vineri ministerele turismului şi sănătăţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ţara mediteraneană, care se bazează în mare măsură pe turism, a redus treptat restricţiile de călătorie impuse iniţial pentru a combate răspândirea Covid-19.

Conform regulilor în vigoare în prezent, pasagerii aerieni, inclusiv copiii cu vârsta peste cinci ani, trebuie să prezinte un test antigen rapid efectuat cu 24 de ore înainte de sosire sau un test PCR vechi de cel mult 72 de ore, pentru a intra în Grecia.

Dar, din 7 februarie, intrarea în Grecia va fi posibilă cu  un certificat digital valid de vaccinare al Uniunii Europene, a declarat ministrul Turismului Vassilis Kikilias, adăugând că ţara se aşteaptă ca turiştii de vară să înceapă să sosească de la 1 martie, mai devreme decât în ​​anii trecuţi.

"Grecia a dat dovadă de o rezistenţă remarcabilă, trimiţând un mesaj de siguranţă vizitatorilor ţării noastre în ultimii doi ani. Va face acelaşi lucru în acest an", a spus Kikilias.

În aeroporturi sunt efectuate teste aleatorii, iar dacă rezultatul testului este pozitiv, călătorii trebuie să se plaseze în carantină timp de cinci zile.

Portugalia a anunţat, de asemenea, joi, că va renunţa la cerinţa pentru un test negativ pentru călători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.