Google va prefera, la fel ca Facebook, să nu mai afişeze ştiri deloc în Canada, decât să plătească publicaţiilor ale căror ştiri le preia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Online News Act, sau Legea C-18, va începe să-şi facă efectele în şase luni, iar giganţii americani, care au profitat de pe urma publicaţiilor ale căror ştiri le-au preluat, nu sunt deloc fericiţi.

Conform viitoarei legi, platformele online vor fi obligate să negocieze plata unor sume de bani publisherilor ale căror ştiri sunt afişate sau către care se face trimitere prin link-urile postate.

Google spune că va elimina toate link-urile către ştiri din cadrul propriilor servicii disponibile în Canada. Sunt incluse aici Google News, Google Search şi Discover. Se va înceta şi operarea serviciului News Showcase.

Spre deosebire de alte regiuni, inclusiv unele ţări europene, unde Google a fost de acord să plătească pentru ştiri, legea din Canada este considerată prea dură de companie.

Decizia Google vine la doar câteva zile după ce şi Meta a anunţat că va bloca accesul la ştiri pe Facebook şi Instagram în Canada, după ce a făcut acelaşi lucru în Australia şi Noua Zeelandă.

Ambele companii folosesc ameninţarea cu blocarea ştirilor ca un instrument de negociere cu guvernele locale, sperând să obţină anumită concesii. Până acum, însă, oficialii canadieni au fost de neînduplecat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.