Google a anunţat că plănuieşte o retragere treptată din funcţiune a aplicaţiilor pentru browser-ul Chrome.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aplicaţiile pentru Google Chrome au fost considerate o idee proastă de la bun început, iar acum Google decide să le elimine. Disponibile în Chrome Web Store, alături de mult mai apreciatele extensii, aplicaţiile pentru browser-ul celor de la Google nu au adus niciodată un plus de funcţionalitate.

Gândite ca un o modalitate de aducere mai aproape de utilizator a aplicaţiilor web, aplicaţiile pentru Chrome au fost, de cele mai multe ori, simple link-uri care, odată instalate, nu făceau decât să joace rolul pictogramelor, folosite pentru a accesa direct un anumit serviciu online, fără a mai scrie adresa.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Din această cauză, utilizatorii au evitat întotdeauna aplicaţiile de Chrome. Google şi-a recunoscut înfrângerea şi a justificat renunţarea la aplicaţii prin faptul că doar 1% din utilizatorii de Chrome le folosesc.

Chiar şi cu un nivel de folosire atât de mic, Google nu elimina brusc aplicaţiile de Chrome. Acest fapt se va întâmpla pe parcursul următorilor doi ani. Începând cu a doua parte a lui 2017, aplicaţiile de Chrome nu vor mai putea fi descărcate din Chrome Web Store, urmând că în 2018 acestea să nu mai funcţioneze pe calculatoarele pe care vor mai fi încă instalate.

Aplicaţiile nu trebuie confundate cu extensiile de Chrome. Acestea din urmă vor rămâne disponibile în continuare, reprezentând unul din punctele forte ale browser-ului dezvoltat de Google.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.