Magazinul oficial de aplicaţii pentru Android va avea în curând o secţiune dedicată special celor mici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google a anunţat că va lansa în viitorul apropiat o secţiune a magazinului oficial de aplicaţii pentru Android, Play Store, în care se vor regăsi exclusiv produse recomandate copiilor.

Noua secţiune, care va fi inclusă între categoriile principale de conţinut ale magazinului şi va putea fi accesată din ecranul principal, include aplicaţii despre care Google spune că sunt “aprobate de profesori”.

În cadrul noii secţiuni, aplicaţiile sunt organizate pe trei categorii de vârstă: pentru 5 ani, pentru 6-8 ani şi pentru 9-12 ani.

Pe lângă prezentarea normală a aplicaţiilor, paginile acestora afişează şi motivele pentru care profesorii le-au considerat potrivite pentru cei mici. Aici se arată vârsta pentru care sunt potrivite şi ce anume pot învăţa cei mici.

Google a vrut iniţial să lansează această secţiune cândva mai târziu anul acesta. Pentru că mulţi copii stau acasă din cauza pandemiei, lansarea a fost grăbită.

Din această cauză, se scuză Google, secţiunea nu include un număr foarte mare de produse, însă acesta va creşte în viitorul apropiat.

Pentru început, secţiunea aplicaţiilor pentru copii aprobate de profesori va fi disponibilă în Statele Unite, urmând ca lansarea globală să aibă loc în lunile următoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.