Google a completat puzzle-ul început în luna martie şi a anunţat, printre altele, când va fi lansat serviciul Stadia, cât va costa, ce jocuri va include şi în ce ţări va fi disponibil de la început.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stadia va fi lansat oficial în luna noiembrie şi va fi disponibil în 14 ţări. România nu se află printre acestea.

Serviciul celor de la Google va include iniţial cel puţin 31 de jocuri, dezvoltate de 21 de producători diferiţi. Lista publisherilor şi a jocurilor care vor fi disponibile încă din noiembrie include următoarele nume:

Bandai Namco - Dragon Ball Xenoverse 2
Bethesda - DOOM Eternal, DOOM 2016, Rage 2, The Elder Scrolls Online, Wolfenstein: Youngblood


Bungie - Destiny 2
Capcom - TBD
Coatsink - Get Packed (Stadia exclusive)
Codemasters - GRID
Deep Silver - Metro Exodus
Drool - Thumper
Electronic Arts - TBD
Giants Software - Farming Simulator 19
Larian Studios - Baldur’s Gate 3
nWay Games - Power Rangers: Battle for the Grid
Rockstar Games - TBD
Sega - Football Manager
SNK - Samurai Shodown
Square Enix - Final Fantasy XV, Tomb Raider Definitive Edition, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider
2K Games - NBA 2K, Borderlands 3
Tequila Works - Gylt (Stadia exclusive)
Warner Bros. - Mortal Kombat 11
THQ - Darksiders Genesis
Ubisoft - Assassin’s Creed Odyssey, Just Dance, Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, Tom Clancy’s The Division 2, Trials Rising, The Crew 2

Abonamentul lunar va costa 10 dolari în Statele Unite, iar din 2020 va exista şi un plan gratuit pentru care utilizatorii pot opta, plan care probabil va include reclame.

În afară de abonament, cei care doresc să aibă acces la noul serviciu de gaming al celor de la Google încă de la început vor trebui să plătească 130 de dolari pentru a intra în posesia unui Chromecast Ultra care se conectează la TV şi un controller.

Va exista şi un serviciu Stadia Pro care va oferi o serie de facilităţi precum precum suport 4K, HDR, 60 de cadre pe secundă, sunet 5.1 şi acces gratuit la o serie de jocuri.

Google Stadia va funcţiona ca un serviciu de video streaming. Procesarea jocurilor se va face pe serverele Google, utilizatorul neavând nevoie decât un dispozitiv care să joace rolul unui monitor şi, eventual, un controller.

Pentru început, Stadia va rula în browser-ul Chrome, pe telefoanele Pixel 3 şi prin intermediul Chromecast Ultra pe televizoare. Ulterior, Google va extinde disponibilitatea şi pentru alte platforme şi dispozitive.

O condiţie esenţială va fi viteza conexiunii la internet. Minimul necesar este 10 Mbps, pentru imagine 720p. Cei vor să joace la nivelul maxim de calitate, imagine 4K şi sunet 5.1, vor avea nevoie de o conexiune de cel puţin 35 Mbps.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.