După ce a anunţat că va lansa în curând primul smartphone cu procesor dezvoltat intern, Google extinde aceeaşi politică şi la nivelul altor categorii de produse, precum laptopurile şi tabletele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse anonime citate de Nikkei Asia, susţin că Google a extins procesul de dezvoltare a procesoarelor, construind acum procesoare şi pentru laptopurile şi tabletele cu Chrome OS, nu doar pentru smartphone-urile Pixel.

Primele produse cu aceste procesoare ar urma să fie lansate pe piaţă cândva în 2023, conform aceloraşi surse. Între timp, este aşteptat şi un anunţ oficial în acest sens din partea Google.

Dacă dezvoltarea procesoarelor pentru laptopurile cu Chrome OS de către Google nu reprezintă o mare surpriză, este o surpriză faptul că Google lucrează la procesoare proprii pentru tablete.

Deşi are propria divizie de hardware, Google a decis în 2019 să nu mai producă tablete, descurajată probabil de diferenţa de calitate şi performanţă faţă de iPad. Dezvoltarea unor procesoare pentru tablete ar putea însemna că Google s-a răzgândit şi ca va vinde, din nou, tablete.

Viitoarele procesoare Google se vor baza pe arhitectura Arm, folosită, conform statisticilor, de peste 90% dintre dispozitivele mobile.

Google va lansa, în curând, seria Pixel 6 de smartphone-uri, cea care va deveni şi prima serie de smartphone-uri vândute de Google care foloseşte procesoarele dezvoltate intern de gigantul american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.