Lansarea modelului lingvistic Gemini, despre care Google spune că este cel mai avansat din lume, a fost amânată pentru anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google ar fi trebuit să prezinte săptămâna asta, în cadrul unui eveniment care urma să aibă loc la New York, modelul lingvistic Gemini.

Însă, două surse din cadrul companiei, citate de The Information, spun că gigantul american a decis să amâne lansarea pentru anul viitor.

Aceleaşi surse spun că există îngrijorări privind modul în care LLM-ul performează în alte limbi decât limba engleză.

Gemini este considerat un model lingvistic multimodal (poate înţelege şi procesa mai multe tipuri de conţinut) de ultimă generaţie, care ar trebui să fie superior la toate capitolele celor mai performante LLM-uri de acum.

Chiar dacă a fost luat prin surprindere de succesul lui ChatGPT, Google lucrează de mulţi ani la tehnologii de AI, pe care trebuie acum doar să le „împacheteze” într-un produs.

Google mai are un model lingvistic, numit Bard, care poate căuta pe internet în căutarea informaţiilor necesare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.