Spotify a beneficiat de tratament preferenţial din partea Google, fiind scutită de plata comisionului pentru plăţile încasate pe Android.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul Epic vs Google scoate la iveală o înţelegere dintre Google şi Spotify, prin care cea din urmă era scutită de plata comisioanelor la abonamentele plătite de utilizatori prin sistemul de plăti din Play Store.

Mai mult, pentru abonamentele noi contractate pe Android, Spotify plătea doar 4%, în loc de 15%, cât cere Google de la ceilalţi dezvoltatori.

Google a considerat Spotify un serviciu esenţial pentru succesul smartphone-urilor cu Android, considerând că prezenţa serviciului de streaming pe aceste dispozitive va creşte vânările.

Pe această idee, Google şi Spotify au creat un „fond de succes”, prin care să fie făcute optimizări pentru rularea pe Android a serviciului de streaming. Fiecare companie a contribuit cu câte 50 de milioane de dolari la acest fond.

Iniţial, Spotify a fost de partea Epic în lupta cu Apple şi Google pe tema comisioanelor oprite de aceştia. Ulterior, Google a „îmblânzit” Spotify cu astfel colaborări, iar criticile Spotify s-au îndreptat doar spre Apple.

Google ar fi oferit şi pentru Netflix înţelegeri similare, însă, spre deosebire de Spotify, Netflix a refuzat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.