Globalworth Industrial, sub brand-ul de industrial şi logistică al Globalworth (cel mai mare proprietar de birouri din Europa Centrală şi de Est) a anunţat marţi că îşi extinde portofoliul după ce a achiziţionat de la Global Vision două proiecte industriale cu o suprafaţă totală de 27.000 de metri pătraţi, valoarea tranzacţiilor Industrial Park West Arad şi Industrial Park West Oradea ridicându-se la aproape 18 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Globalworth Industrial, sub brand-ul de industrial şi logistică al Globalworth, îşi extinde portofoliul prin achiziţionarea a două proiecte industriale ce însumează suprafaţa de 27.000 de metri pătraţi. Valoarea tranzacţiilor IPW Arad (Industrial Park West Arad) şi IPW Oradea (Industrial Park West Oradea) se ridică la aproape 18 milioane de euro, asigurând dezvoltarea celui mai mare investitor office din Europa Centrală şi de Est în două noi oraşe majore din vestul României", a anunţat compania.

Cele două proiecte tranzacţionate au suprafaţa cumulată de 27.000 de metri pătraţi şi un grad de ocupare de 100%.

În urma noilor achiziţii, Globalworth îşi desfăşoară activitatea în 6 oraşe din România: Arad, Bucureşti, Constanţa, Oradea, Piteşti şi Timişoara.

Portofoliul Globalworth Industrial cuprinde în prezent 260.400 de metri pătraţi.

Cu o suprafaţă închiriabilă de 20.100 mp, IPW Arad (Industrial Park West Arad) conţine două faze: prima fază, livrată în 2012, cuprinde spaţii de producţie, depozitare, birouri şi diverse zone tehnice, iar a doua fază, finalizată în noiembrie 2020, a vizat dezvoltarea cu încă două niveluri a zonelor de producţie şi office. Parcul beneficiază de o amplasare strategică şi o conectivitate excelentă din punct de vedere al infrastucturii. Localizat la 4,8 km distanţă faţă de autostrada A1, la 10.8 km distanţă de Aeroportul Internaţional Arad şi 6,7 km distanţă de centrul oraşului, IPW Arad dispune de drumuri, parcări şi toată infractura necesară.

IPW Oradea (Industrial Park West Oradea) este dezvoltat cu o primă fază de 6.900 de metri pătraţi, livrată în a doua parte a anului 2020, şi cu posibilitatea de extindere de până la 9.900 mp. Chiriaşul parcului este iwis, liderul mondial în timing drive systems inovatoare si rentabile, bazate pe lanţuri de precizie. Localizat pe Drumul European E60, la 4 km distanţă de graniţa cu Ungaria, parcul industrial va beneficia în curând şi de un terminal intermodal aflat în prezent în construcţie. 

 “Piaţa industrială şi logistică a înregistrat creşteri puternice în ultimii cinci ani, iar anul 2020 a adus accelerarea unor domenii precum producţia sau e-commerce-ul. Fiind deja prezenţi în zona de vest a ţării cu Timişoara Industrial Park, am văzut potenţialul strategic pe care zona o oferă. Cumulând toţi aceşti factori, am decis să achiziţionăm cele două proiecte industriale de la partenerul nostru, Global Vision, alături de care lucrăm îndeaproape pentru zona de industrial. Gradul de ocupare de 100% al parcurilor ce se află acum în comunitatea noastră ne confirmă puterea comercială ridicată pe care investiţia o are. Adăugarea celor două companii germane cunoscute în industria de automotive, iwis şi Huf România, în portofoliul nostru ne bucură şi ne motivează să continuăm activitatea Globalworth Industrial la cele mai înalte standarde”, a declarat Mihai Zaharia, director de investiţii Globalworth România şi director pieţe de capital Globalworth Group.

Odată cu preluarea celor două proiecte, Globalworth Industrial ajunge la un portofoliu total de 260.400 de metri pătraţi. Gradul de ocupare a sub-brandului Globalworth Industrial este în prezent de 95%. IPW Arad şi IPW Oradea consolidează activităţile de logistică şi industrial ale companiei, lărgind zonele în care activează deja cu proiecte last mile precum Piteşti Industrial Park, Chitila Logistics Hub, Constanţa Business Park sau Timişoara Industrial Park.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România şi Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piaţa imobiliară de birouri. Globalworth investeşte, dezvoltă şi gestionează direct clădiri de birouri şi parcuri industriale şi de logistică, în locaţii premium, care generează venituri din închirierea de spaţii către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesionişti în Cipru, Guernsey, România şi Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 3 miliarde de euro, la 31 decembrie 2020. Aproximativ 92,5% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 650 de companii naţionale şi multinaţionale.

 În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Oradea, Arad, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.