Globalworth Real Estate Investments, companie imobiliară fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a preluat şi clădirea C a campusului de birouri Green Court Bucharest, din nordul Capitalei, de la dezvoltatorul suedez Skanska, după ce cumpărase anterior şi primele două clădiri, valoarea brută a tranzacţiei fiind de 38 milioane euro, a anunţat vineri compania imobiliară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tranzacţia urmează să fie finalizată în al treilea trimestru din 2017.

Campusul Green Court Bucharest este amplasat în nordul Bucureştiului, în zona Barbu Văcărescu - Floreasca, fiind primul proiect realizat de Skanska în România.

Campusul cuprinde trei clădiri de birouri clasa “A”, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 54.300 de metri pătraţi.  Globalworth a cumpărat anterior clădirile “A” şi “B” ale complexului, în 2015. 

Clădirea “C” are o suprafaţă de 16.300 mp, a primit certificatul LEED Gold pentru eficienţă energetică şi este închiriată de companii precum General Motors, Orange, Capgemini, ABB, Legand sau Merck.

"Alături de celelalte proprietăţi pe care le deţinem în această zonă, campusul Green Court Bucharest contribuie la întărirea poziţiei noastre în partea de nord a Central Business District, cel mai extins şi căutat hub de birouri din Bucureşti. Această tranzacţie reprezintă o etapă foarte importantă pentru îndeplinirea obiectivelor noastre strategice şi pentru consolidarea portofoliului nostru prin clădiri moderne, de înaltă calitate şi eficiente din punct de vedere energetic”, a declarat directorul general adjunct al Globalworth, Dimitris Raptis.

Recent, Globalworth a lansat o emisiune obligaţiuni denominate în euro prin care vrea să atragă 550 milioane euro, aceasta fiind cea mai mare emisiune de bonduri corporative lasată de către o companie care activează în România, a anunţat compania pe data de 13 iunie 2017.

Bondurile au o maturitate de cinci ani, scadentă la 20 iunie 2022, şi o rată anuală a dobânzii fixă de 2,875%, plătibilă anual începând cu 20 iunie 2018.

Compania a solicitat admiterea bondurilor pe lista oficială a Bursei irlandeze şi tranzacţionarea pe piaţa reglementată.

Compania a mai anunţat că fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni vor fi folosite pentru achitarea unor datorii ale companiei, dar şi în alte scopuri.

De la momentul înfiinţării companiei Globalworth, în februarie 2013, investiţiile derulate au ajuns la circa 814 milioane euro, dintre care 244 milioane euro au fost cheltuiţi pe finalizarea achiziţiei a patru clădiri de birouri clasa “A” în Bucureşti.

În prezent, compania deţine un portofoliu în valoare de circa 1,1 miliarde de euro.

Compania de investiţii imobiliare Globalworth a fost de acord în decembrie 2016 să vândă către Growthpoint o participaţie de 26,9%, care va fi plătită până la 31 decembrie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.