Compania farmaceutică Gilead Sciences anticipează că până la sfârşitul acestui an va livra peste 2 milioane de serii de tratament cu remdesivir pentru Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gilead intenţionează totodată ca până în luna august să înceapă studii clinice pentru o versiune inhalatoare, mai uşor de administrat, a medicamentului antiviral, care în prezent este administrat doar intravenos.

Remdesivir este în fruntea luptei cu noul coronavirus, după ce un studiu clinic a arătat că medicamentul reduce timpul de spitalizare pentru bolnavii de Covid-19. Dar producerea şi furnizarea a miliarde de serii rămâne o îngrijorare majoră, în condiţiile în care boala respiratorie care se răspândeşte rapid suprasolicită sistemele de sănătate la nivel global.

”Vom continua să colaborăm la nivel global pentru a asigura o cantitate suficientă la nivel global”, a declarat directorul general Daniel O'Day, într-un comunicat.

Doi producători majori de medicamente din India, Hetero Labs şi Cipla, au obţinut duminică aprobare pentru a începe să vândă versiuni generice ale remdesivir în ţară. Un alt producător farmaceutic indian, Glenmark, anticipează că preţul medicamentului va fi stabilit la 5,000-6.000 de rupee (66-79 dolari) pentru o doză de 100 de miligrame.

Preţul remdesivir nu a fost stabilit însă în Statele Unite.

Aşteptările Gilead pentru 2 milioane de serii de tratament sugerează vânzări de circa 2-3 miliarde de dolari în perioada 2020-2021, la un preţ de 1.000-2.000 de dolari pe serie, estimează un analist al firmei Jefferies, Michael Yee.

Gilead anticipase anterior că va produce 1 milion de serii de tratament cu remdesivir în 2020.

Compania a mai anunţat planuri pentru ”viitorul val de studii clinice”, inclusiv pe femei însărcinate.

Gilead a arătat că formula inhalatoare a medicamentului va fi administrată prin intermediul unui nebulizator, care ar putea permite folosirea mai uşoară în afara spitalelor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.