În vacanţă, organizată în grup organizat, sau într-o excursie de o zi, se întâmplă ca turiştii să mai întârzie şi să nu respecte programul stabilit, iar din punctul de vedere al punctualităţii şi al respectului faţă de turiştii dintr-o excursie, există două tipuri de turişti: japonezii şi restul, spune un ghid turistic al touroperatorului Christian Tour, Ianis Kozaridis. Acesta a mai declarat, pentru News.ro, că Grecia, Turcia, Italia şi Spania sunt cele mai căutate destinaţii de vacanţă de către turiştii români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Japonezii vin la timp, sunt mereu respectuoşi, nu lasă o scamă după ei în autocar sau la hotel. De exemplu, după ce fumează, adună mucurile de ţigară într-o cutie specială pe care o golesc ulterior”, a declarat Ianis Kozaridis.

Kozaridis e ghid de turism autorizat de la 19 ani, specializat pe zona mediteraneană, în special Grecia, Turcia, Italia şi Israel. El afirmă că a avut parte de câteva cazuri ”uşoare” cu turişti care nu au respectat locul şi ora de întâlnire la Side şi Istanbul, în Turcia, la Anacapri în Italia.

”Ne-am regrupat la următorul punct prestabilit, turiştii întârziaţi suportând pe cont propriu cheltuielile de transport”, subliniază el.

El spune că Grecia, Turcia, Italia şi Spania vor fi mereu solicitate de turiştii români, iar destinaţiile exotice sunt din ce în ce mai căutate. De altfel, Grecia este de ani de zile pe primul loc în topul preferinţelor românilor, în ceea ce priveşte destinaţia pentru vacanţa de vară, deoarece ”este foarte aproape, foarte frumoasă, foarte accesibilă, mâncarea este foarte gustoasă, iar sufletele grecilor cu cele ale românilor sunt foarte apropiate”.

Cele mai potrivite perioade pentru a vizita Grecia, pentru circuite culturale, ar fi între 20 aprilie şi 20 iunie, dar şi după 10 septembrie, iar pentru un sejur, oricând, în funcţie de temperaturi. În ceea ce priveşte solicitările primite din partea turiştilor, el afirmă că acestea sunt diferite în funcţie de traseul turistic şi de grup.

”Prin comunicare clară şi transparentă se rezolvă marea majoritate a solicitărilor”, subliniază Ianis Kozaridis.

Grecia rămâne şi în 2018 cea mai căutată destinaţie de vacanţă pentru români, dar cele mai mari creşteri s-au înregistrat în primele şase luni la vacanţele în Antalya, Turcia, şi Egipt.

În sezonul estival 2018, Christian Tour operează 40 de avioane charter pe săptămână către destinaţii populare din Grecia (Creta – Heraklion şi Chania, Santorini, Zakynthos, Corfu, Lefkada, Rhodos), Turcia (Antalya, Bodrum, Kusadasi), Spania (Mallorca, Tenerife, Gran Canaria) şi Egipt (Hurghada, Sharm el Sheikh), cu plecare de pe principalele aeroporturi din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Arad, Sibiu şi Iaşi.

Pentru acest sezon estival, Christian Tour a contractat aproape 85.000 de locuri pe avioanele charter. Pe lângă charterele cu avionul, turiştii pot călători şi cu charterele cu autocarul în destinaţii din Grecia (Corfu, Zakynthos, Thassos, Paralia Katerini, Evia, Parga, Hakidiki, Lefkada, Olympic Beach) şi Bulgaria (Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach).

Christian Tour este cel mai mare operator de chartere din România. Compania condusă de fraţii Cristian şi Marius Pandel activează de 21 de ani pe piaţa vacanţelor, fiind unul dintre cele mai longevive branduri de turism din ţară. Touroperatorul deţine 40 de agenţii proprii în România şi este prezent peste hotare în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania şi Statele Unite ale Americii (divizia online).

Christian Tour a încheiat anul 2017 cu vânzări de peste 67 de milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.