Uniunea Europeană ar putea adopta, la propunerea Germaniei, o hotărâre care ar obliga producătorii să livreze update-uri de securitate pentru telefoanele vândute vreme de şapte ani din momentul lansării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană, care lucrează la un proiect de lege ce ar impune producătorilor de telefoane o perioadă de cinci ani în care să livreze update-uri de securitate, a primit o nouă propunere, mai strictă, din partea Germaniei.

Astfel, guvernul federal al Germaniei vine cu două condiţii. Prima este ca perioada obligatorie de update-uri de securitate pe care producătorii trebuie să le asigure să fie crescută la şapte ani. A doua include, alături de update-urile de securitate, condiţia asigurării pieselor de schimb.

Practic, toţi producătorii de telefoane ar trebui să asigure pe teritoriul Uniunii Europene şapte ani de update-uri de securitate şi de piese de schimb pentru dispozitivele vândute în UE.

Propunerea ar putea ajuta utilizatorii să folosească un telefon mai mult de  2,5 - 3,5 ani, cât este media în prezent. Oficialii germani spun că, prin schimbarea mai puţin frecventă a telefoanelor, ar fi protejat şi mediul înconjurător.

Bineînţeles, producătorii de telefoane se opun acestei propuneri, prin grupul de sprijin DigitalEurope, care-i numără printre membri, pe Google, Apple şi Samsung. Aceştia vor doar trei ani de update-uri se securitate, iar reglementarea privind piesele de schimb să aibă în vedere doar ecranele şi bateriile, nu camerele foto, difuzoarele şi celelalte componente care s-ar putea defecta.

Dacă propunerea actuală va fi adoptată, ar urma să intre în vigoare cândva până în 2023 şi ar putea avea o contribuţie importantă inclusiv la securitatea sistemelor de operare mobile. Dacă Apple oferă cinci ani de update-uri, majoritatea producătorilor de telefoane cu Android se opresc la cel mult trei ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.