Germania a promis 3 miliarde de euro (3,4 miliarde dolari) pentru ajutarea celor mai sărace ţări ale lumii, la summitul Grupului celor mai dezvoltate 20 de state ale lumii (G20), a anunţat sâmbătă Ministerul german de Finanţe, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondurile vor fi disponibile sub forma unor împrumuturi pe termen lung pentru Fondul pentru Dezvoltare şi Reducerea Sărăciei (PRGT) al Fondului Monetar Internaţional.

În luna aprilie, FMI a anunţat că a primit angajamente pentru fonduri cumulate în valoare de 11,7 miliarde de dolari din partea Australiei, Japoniei, Canadei, Franţei şi Marii Britanii, pentru refacerea PRGT.

”Cu aceste fonduri...ţările cu venituri scăzute pot primi împrumuturi cu discounturi mari şi să acopere deficitele de lichidităţi”, a arătat Ministerul german de Finanţe.

Potrivit instituţiei, Germania va oferi o sumă totală de 8,7 miliarde de euro pentru ajutoare internaţionale, în 2020 şi 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.