Germania a cerut Taiwanului să convingă producătorii taiwanezi de cipuri să ajute la reducerea deficitului de semiconductori din sectorul auto, care afectează redresarea economică în perioada pandemiei de Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producători auto din întreaga lume închid linii de asamblare din cauza problemelor provocate de oferta insuficientă de semiconductori, care în unele cazuri au fost amplificate de măsurile luate de administraţia Trump împotriva unor producători majori de cipuri din China.

Deficitul de cipuri afectează companiile Volkswagen, Ford Motor, Subaru, Toyota Motor, Nissan Motor, Fiat Chrysler Automobiles şi alţi producători de automobile.

Într-o scrisoare văzută duminică de Reuters, ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, i-a cerut omologului său taiwanez Wang Mei-hua să abordeze problema în discuţiile cu Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), cel mai mare producător de cipuri pe bază de contract din lume şi unul dintre principalii furnizori ai producătorilor germani de automobile.

”Aş fi încântat dacă aţi putea aborda această chestiune şi sublinia importanţa capacităţilor suplimentare de producţie a semiconductorilor pentru industria automobilelor germane”, a scris Altmaier.

Ministrul a declarat că scopul este să se permită capacităţi suplimentare şi livrări de semiconductori pe termen scurt şi mediu. El a scris că industria automobilelor germane a purtat deja discuţii directe cu TSMC despre creşterea livrărilor şi că au existat semnale ”foarte constructive” de la TSMC pentru a rezolva problema.

O purtătoare de cuvânt a ministerului german al economiei a spus că monitorizează situaţia foarte atent şi că se află în discuţii cu industria auto pe această temă.

Pentru a reduce dependenţa de furnizorii asiatici şi pentru a evita probleme similare în viitor, Berlinul intenţionează să crească sprijinul statului pentru a mări capacităţile de producţie a semiconductorilor din Germania şi Europa, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ministerul Afacerilor Economice din Taiwan a declarat că a primit solicitări prin canale diplomatice pentru a ajuta la reducerea deficitului de cipuri pentru sectorul auto, deşi nu era la curent cu scrisoarea lui Altmaier. Acesta a declarat că a început discuţiile cu furnizorii interni de cipuri ca răspuns la cererile din alte ţări şi le-a cerut ”să ofere asistenţă completă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.