Compania greacă Gastrade anunţă că a depus la Autoritatea Elenă de Reglementare în domeniul Energetic (RAE) o aplicaţie pentru a obţine o nouă licenţă pentru dezvoltarea unui Sistem independent de gaze naturale (INGS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Gastrade anunţă că a depus la Autoritatea Elenă de Reglementare în domeniul Energetic (RAE) o aplicaţie pentru a obţine o nouă licenţă pentru dezvoltarea unui Sistem independent de gaze naturale (INGS). Noul proiect „Thrace INGS” va dispune de o unitate plutitoare offshore pentru stocare şi re-gazeificare (FSRU), fiind dezvoltat în Marea Traciei, în largul portului Alexandroupolis”, anunţă compania.

Această unitate FSRU va avea o capacitate de stocare de 170.000 cbm LNG, putând livra până la maximum 22,7 milioane de metri cubi de gaz natural pe zi sau 5,5 miliarde metri cubi pe an. Proiectul va include şi un sistem de conducte, offshore şi onshore, care vor conecta unitatea la sistemele actuale onshore de ţevi pentru transportul gazelor naturale în regiune.

Proiectul va creşte securitatea energetică şi va diversifica sursele şi rutele de aprovizionare cu gaze naturale în Grecia şi în întreaga regiune a Europei de Sud-Est, reducând semnificativ orice risc de întrerupere a aprovizionării.

Gastrade este prima companie din Grecia care a obţinut o licenţă INGS pentru „Terminalul LNG de la Alexandroupolis”, proiect pentru care, recent, a fost adoptată o decizie finală de investiţie şi care se află momentan în faza de implementare, urmând să devină operaţional la finalul anului viitor. Proiectul beneficiază şi de finanţare europeană prin intermediul Programului Operaţional „Competitivitate, Antreprenoriat şi Inovare 2014-2020”.

Actualii acţionari Gastrade sunt Elmina Copelouzou, fondator, GasLog Cyprus Investments Ltd, DEPA Commercial SA, Bulgartransgaz EAD şi DESFA SA, fiecare cu câte 20% din acţiuni.

Gastrade este prima companie activă în Grecia care a primit o licenţă pentru dezvoltarea unui sistem independent de gaze naturale. Compania studiază, proiectează, dezvoltă şi exploatează infrastructurile necesare pentru recepţia, transportul şi distribuţia gazelor naturale, precum şi pentru stocarea, lichefierea şi regazeificarea acestora, în condiţii de siguranţă, fiabilitate şi soliditate financiară. Cei cinci acţionari Gastrade sunt: Elmina Copelouzou, GasLog Cyprus Investments Ltd., DEPA Commercial A.E., compania bulgară Bulgartransgaz EAD şi DESFA S.A..

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.