Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România, a anunţat joi că a semnat un acord de împrumut de 7 milioane euro cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), pentru a acorda finanţare întreprinderilor mici şi micro din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România, extinde oportunităţile de finanţare pentru întreprinderile mici şi micro din România, prin semnarea unui acord de împrumut de 7 milioane euro cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE). Investiţia îşi propune să stimuleze capacitatea acestui segment de afaceri vital pentru economie de a continua activitatea, precum şi de a susţine şi genera locuri de muncă şi venituri, în contextul crizei COVID-19", a informat Garanti.

Garanti BBVA Leasing, partener al EFSE încă din 2014, este unul dintre principalii jucători din piaţa leasingului din România. Noua finanţare va fi utilizată pentru a extinde oferta de leasing a instituţiei pentru întreprinderile mici locale, un segment care a fost puternic afectat de efectele economice ale pandemiei.

"În această perioadă caracterizată de incertitudine şi provocări, continuăm să fim alături de clienţii noştri, ca partener de afaceri puternic şi de încredere. Suntem aici pentru a sprijini întreprinderile mici şi micro cu soluţii de leasing adecvate, pentru a le ajuta să depăşească actualul context generat de pandemie şi pentru a se dezvolta în continuare. Acest nou acord consolidează colaborarea noastră pe termen lung cu EFSE, pentru susţinerea întreprinderilor româneşti cu instrumente de finanţare potrivite”, a declarat Okan Yurtsever, director general, Garanti BBVA Leasing.

Leasingul oferă o sursă importantă de finanţare pe termen lung pentru întreprinderile mici şi micro, care nu au întotdeauna garanţii substanţiale, necesare împrumuturilor bancare.

"Accesul la finanţare rămâne o prioritate esenţială în timpul şi după criza COVID-19. În calitate de jucător de top în sectorul financiar nebancar, Garanti BBVA Leasing este bine poziţionat să continue să sprijine întreprinderile mici şi micro, astfel încât acestea să îşi poată continua activitatea şi, în acest fel, să continue să genereze venituri şi locuri de muncă în aceste perioade dificile. Ne bucurăm că ne putem baza pe parteneriatul nostru de succes pentru a contribui la stabilizarea situaţiei financiare a antreprenorilor români”, a declarat Christoph Tiskens, preşedintele Consiliului de Administraţie al EFSE.

Garanti BBVA Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) face parte din grupul financiar Garanti BBVA România. Grupul reuneşte şi Garanti BBVA şi Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcţionează compania Ralfi IFN).

Cu o tradiţie de peste 20 de ani pe piaţa de leasing din România, Garanti BBVA Leasing completează gama de produse şi servicii a grupului Garanti BBVA cu oferte pentru vehicule, echipamente şi imobiliare, sale & lease-back.

Grupul Garanti BBVA România este deţinut de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acţionar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Ȋnfiinţat în anul 2005, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) este  un fond de investiţii de impact ce îşi propune să favorizeze dezvoltarea economică şi prosperitatea în Europa de Sud-Est şi în ţările din Parteneriatul Estic, investind în succesul întreprinderilor mici şi micro, precum şi în îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale gospodariilor private.

EFSE a fost iniţiată de Banca de Dezvoltare KfW cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (BMZ) şi a Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, capitalul EFSE provine de la agenţiile donatoare, instituţii financiare internaţionale şi investitori instituţionali privaţi.

Finance in Motion GmbH din Germania activează în calitate de consultant al  EFSE, iar Hauck & Aufhäuser Fund Services S.A. din Luxemburg în calitate de manager.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.