Garanti Bank a anunţat joi că a acordat un nou împrumut de 14 milioane de lei producătorului de trenuri electrice multiple şi locomotive electrice Softronic pentru producţia Hyperion 3, noul tren urmând să fie lansat în a doua jumătate a anului 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hyperion este primul tren electric de multiple unităţi din România şi este recomandat pentru transportul Regio, Interregio sau Intercity. Hyperion 3 va fi al treilea model Hyperion, primul fiind lansat în 2014, când Garanti Bank a acordat companiei Softronic un împrumut de 20 milioane de lei pentru producţia acestuia”, se arată în comunicat.

Hyperion este alimentat de reţeaua de 25 kVca şi are patru motoare asincrone de 430 kW, iar când este frânat, Hyperion recuperează energia şi oferă jumătate din consumul unui tren clasic cu locomotive şi vagoane.

”Trenul poate atinge o viteză maximă de 160 km/h şi include echipamente de cale ferată de ultimă oră, produse de companii precum ABB, Knorr Bremse, Lucchini, Voight, Ultimate etc., recunoscute în industrie pentru performanţa şi calitatea produselor. Noul tren Hyperion 3 va aduce câteva actualizări noi care vor îmbunătăţi semnificativ experienţa călătorilor şi vor asigura cea mai mare siguranţă”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.