O nouă linie de producţie, care va permite realizarea de rulouri din oţel acoperite organic, a fost lansată, miercuri, pe platforma siderurgică a Combinatului ArcelorMittal din Galaţi, în urma unei investiţii de aproximativ 15 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 "Suntem mândri să deschidem o activitate industrială cu totul nouă în cadrul Combinatului nostru, care va oferi produse cu valoare adăugată mare. Acest
lucru demonstrează angajamentul ArcelorMittal pentru Galaţi şi pentru România", a  declarat directorul general al ArcelorMittal Galaţi - Skopje, Bruno Ribo.

Cu o capacitate de până la 90.000 de tone pe an, linia livrează în special pentru piaţa internă, dominată în prezent de importuri dar care arată o promisiune de creştere. Linia cu acoperire organică produce benzi într-o gamă largă de dimensiuni, cu acoperire pe una sau ambele feţe, cu diferite adâncimi ale stratului de vopsea şi cu finisaje atât mate cât şi lucioase.

Noua linie de producţie a fost realizată printr-un pachet investiţional în valoare de 15 milioane de euro şi are drept scop, potrivit reprezentanţilor companiei, satisfacerea aşteptărilor clienţilor din segmente industriale cum ar fi: acoperişuri metalice, sisteme de scurgere şi drenaj, panouri sandwich, răcitoare industriale şi altele.

Pachetul de investiţii include şi modernizări tehnice semnificative realizate la Linia de zincare de la Galaţi, în vederea asigurării unui substrat excelent al materiei prime pentru linia de acoperire organică.

Combinatul ArcelorMittal Galaţi a produs anul trecut circa 2 milioane de tone de fontă, din care aproximativ 65% a mers către export.

În prezent, combinatul de la Galaţi are aproximativ 5.800 de angajaţi proprii, iar alţi 2.000 aparţin unor firme contractoare de pe plaforma siderurgică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.