Fluxul cald de la Combinatul ArcelorMittal Galaţi, oprit timp de aproximativ o lună pentru lucrări de investiţii şi mentenanţă de 30 de milioane de euro, a fost repornit, potrivit unei informări transmise, marţi, de compania siderurgică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“ArcelorMittal Galaţi confirmă finalizarea celor mai multe dintre lucrările planificate de investiţii şi mentenanţă. Furnalul nr. 5 este, în prezent,în proces de readucere în parametri”, a transmis, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Combinatului ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu.

În 2 noiembrie, Dorian Dumitrescu anunţa oprirea temporară a fluxului cald pentru lucrări planificate şi extinse de investiţii şi mentenanţă în cadrul combinatului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Lucrările, în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, s-au concentrat mai ales asupra Oţelăriei şi au inclus un nou convertizor, un nou cap de turnare la Maşina de Turnare Continuă nr. 4, un pod rulant de mare capacitate şi altele.

Potrivit reprezentantului Combinatului, scopul acestui pachet complex de modernizări este de a îmbunătăţi calitatea produselor şi serviciilor pentru clienţi dar şi de a întări securitatea şi sănătatea în muncă. 

Oprirea a durat aproximativ patru săptămâni, fără a afecta clienţii şi nici activitatea laminoarelor, datorită pregătirilor prealabile.

Combinatul ArcelorMittal Galaţi a produs anul trecut circa 2 milioane de tone de fontă, din care aproximativ 65% a mers către export.

În momentul de faţă Combinatul de la Galaţi are aproximativ 5.800 de angajaţi proprii, iar alţi circa 2.000 aparţin
unor firme contractoare de pe plaforma siderurgică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.