Furnizorul de servicii de telemedicină Telios Care a anunţat luni că a atras o nouă finanţare de 700.000 de euro, având ca lead investor compania Fortech, dezvoltator de soluţii software din Cluj, care, cu o investiţie de 400.000 de euro, devine cel mai mare investitor în companie, cu o participaţie de 9%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma acestei noi investiţii, Telios Care este evaluată la aproximativ 6,3 milioane de euro.

”Telios Care, unul dintre principalii furnizori de servicii de telemedicină din România, a atras o nouă finanţare, în valoare de 700.000 de euro, având ca lead investor compania Fortech, dezvoltator de soluţii software din Cluj. Astfel, cu o investiţie de 400.000 de euro, Fortech devine cel mai mare investitor în Telios Care, având o participaţie de 9%”, a anunţat Telios Care.

Această rundă de finanţare marchează totodată lansarea oficială a Fortech Investments, divizia de investiţii a Fortech Group, care va administra strategia de investiţii, achiziţii şi parteneriere a companiei.

În urma noii finanţări, Telios Care va accelera planurile de dezvoltare atât în România cât şi în regiune. Astfel, compania vizează îmbunătăţirea accesului pacienţilor la servicii medicale de calitate, prin introducerea mai rapidă pe piaţă a dispozitivelor medicale la distanţă, prin adăugarea de noi servicii în platformă care oferă chiar posibilitatea vizitelor la  domiciliu, dar şi prin creşterea procentului de afecţiuni complexe rezolvate prin telemedicină.

Pentru anul în curs, Telios Care se aşteaptă la o creştere cu 100% a accesării serviciilor sale, în contextul în care tot mai mulţi pacienţi apelează la telemedicină ca primă soluţie în multe situaţii.

Telios Care a înregistrat anul trecut o creştere de 10 ori a numărului de utilizatori de servicii de telemedicină, având în prezent peste 100.000 de beneficiari din toată ţara. Compania estimează pentru 2021 o dublare a numărului de pacienţi prin includerea serviciilor Telios în produse de asigurări şi abonamente medicale, precum şi prin vânzări directe la companii.

 „La Fortech, suntem susţinători ai dezvoltării industriei de sănătate, prin serviciile noastre de software development. Contribuirea prin finanţare la misiunea Telios este următorul pas natural pe care îl facem către o implicare mai mare în soluţiile care transformă lumea. Telemedicina este un domeniu important pentru inovarea în domeniul sănătăţii, în special în România şi Europa Centrală şi de Est. Urmărind evoluţia Telios, credem că acum este momentul să formăm un parteneriat şi să susţinem creşterea companiei”, spune Valentin Filip, managing director, Product Investments, Fortech.

Odată cu această nouă rundă de finanţare şi investitorii curenţi şi-au crescut participaţiile, investind 180.000 de euro în Telios Care. În acelaşi timp, compania a reuşit atragerea a încă 120.000 de euro de la noi investitori.

„Transformarea industriei de sănătate necesită o echipă variată, cu un obiectiv comun. Acum, cu ajutorul uneia dintre companiile de tehnologie de top din Cluj, Fortech; prin divizia lor de investiţii, Fortech Investments, Telios Care pune bazele pentru următoarele acţiuni în direcţia de simplificare a furnizării de servicii de îngrijire medicală în regiunea Europei Centrale şi de Est”, spune Philip Choban, CEO Telios Care.

În prezent, Telios Care este o structură pe acţiuni, compusă atât din fondatori, cât şi din investitori, printre care se află şi investitori de la Transylvania Angels Network, Growceanu Angel Investment şi Tech Angels, cele 3 organizaţii implicându-se activ în atragerea noii finanţări, dar şi în sprijinirea industriei de healthcare şi a procesului de digitalizare.

„Telemedicina B2B este o zonă cu potenţial solid în Europa de Est, aşa cum s-a dovedit şi în alte pieţe. Pandemia a dat un impuls acestei industrii, oamenii văzând mult mai bine valoarea şi beneficiile sale. Apreciem creşterea solidă în utilizarea serviciilor şi ca număr de clienţi, maturitatea echipei de management şi perspectivele viitoare pentru parteneriate şi extindere. Astfel, a fost o decizie simplă de a contribui din nou în această rundă, deoarece a devenit una dintre cele mai mari runde din România conduse de angel investors”, spune Mircea Vădan, membru al consiliului fondator şi investitor, Transylvania Angels Network.

Din noua postură, Fortech va fi un membru activ în consiliul consultativ, atât în ceea ce priveşte zona de business, cât şi partea tehnică, implicându-se în strategia de dezvoltare a Telios în perioada următoare.

Înfiinţată în 2017, Telios Care se află, în prezent, la a treia rundă de finanţare. Prima dintre ele a avut loc în 2018 şi a asigurat o finanţare de 150.000 de euro, bani folosiţi pentru dezvoltarea platformei, a îmbunătăţirii software-ului şi a sistemelor utilizate. Cea de-a doua rundă de finanţare s-a încheiat la finalul anului 2020, după atragerea a 200.000 de euro, investiţie care a asigurat şi lansarea, în premieră în sistemul de sănătate din România, a modelului american de „prescription fulfillment” – reţete digitale trimise de medici, respectând toate protocoalele de securitate, direct la farmaciile indicate de pacienţi.

Telios Care aduce în România mai mult de 25 de ani de experienţă din SUA în servicii de îngrijire medicală la distanţă. Compania oferă angajaţilor şi persoanelor asigurate acces non-stop la consiliere medicală de specialitate şi wellness pentru o gamă largă de specialităţi. Telios Care este partener de încredere pentru lideri de piaţă în asigurări de sănătate, alături de care transformă experienţa medicală a peste 100.000 de beneficiari din domenii precum retail, IT, servicii financiare, producţie şi transport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.